Şerafettin Doğan Vefat Etti

İnşaat Yüksek Mühendisi Şerafettin Doğan

Şerafettin Doğan 1944 yılında Bolu’nun Gerede ilçesinin Muratfakı Taşlar köyünde doğmuştur. Orta öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamlamış ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmuş, Yüksek Lisansını da aynı bölümden almıştır.

Meslek hayatına İller Bankası Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı’nda Proje Mühendisi olarak 1970 yılında başlamış ve 1973 yılında Baş Mühendis olarak İller Bankası’ndan ayrılarak, şahıs firması olan Özdoğan Proje İnşaat Taahhüt Şirketi’ni kurmuştur. Şerafettin Doğan 1982 yılına kadar muhtelif proje ve taahhüt işlerini gerçekleştirmiş, aynı yıl; iki meslekdaşı, Osman Öztekin ve Güner Topuz ile birlikte Üçer İnşaat ve Ticaret Ltd. Şirketini oluşturmuşlardır. Şirket olarak genellikle inşaat taahhüt işleri ve altyapı projeleri ağırlıklı olmak üzere inşaat proje işleri yapmışlardır. Müşavir Mühendislik Hizmetlerinin özelleştirilmeye başlaması ile 1990 yılında şirketin yapısı Üçer Müşavir Mühendislik A.Ş. olarak değiştirilmiş ve faaliyet alanı olarak da Müşavir Mühendislik hizmetlerine yönelinmiştir.

Bu dönemde Türkiye’nin ilk Toplu Konut Uygulaması olan, Eryaman (Ankara) Toplu Konut Uygulaması 1.Etap Müşavirliği 4740 Konut ve Sosyal Tesisleri Kontrolluk ve Müşavirlik Hizmetleri T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi adına gerçekleştirilmiştir.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Patent Enstitüsü, İller Bankası gibi kamu kurum ve kuruluşlarından alınan muhtelif Müşavirlik Mühendislik Hizmetleri yapılmıştır.

Gene, Devlet Bakanlığı’nın 21556 konutluk Göçmenevleri Projesinin Müşavir Mühendislik Hizmetleri İş Ortaklığı olarak yerine getirilmiştir.

Yukarıda belirtilen hizmetlerin yerine getirilmesi süresince Üçer Müşavir Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Şerafettin Doğan, daima meslek etiğini ön planda tutan titizliği ile hem meslekdaşlarının, hem de yüklenici olarak çalıştığı kurumların yöneticilerinin takdir ve güvenini kazanmıştır.

Hayatı boyunca insani değerleri ve insan ilişkilerinde sevgi ve saygıyı ön planda tutan Şerafettin Doğan, çevresinde sevilen ve sayılan bir insan olmuştur.

Ani bir rahatsızlık soncu 12 Aralık 2012 tarihinde, Ankara’da vefat eden Şerafettin Doğan evli, üç kız ve bir erkek çocuk babasıydı.

Üçer camiasına ve ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Allah Rahmet Eylesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir