Güven Odabaşı Vefat Etti

Güven Odabaşı Vefat Etti

1934 yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde doğan Güven Odabaşı, orta öğretimini 1953 yılında İstanbul Kadıköy Özel Saint Joseph Fransız Lisesi’nde tamamladı ve 1958 yılında İTÜ İnşaat Fakültesinden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

1959 yılında meslek hayatına DSİ Genel Müdürlüğü’nde başlayan Odabaşı, 1961-1694 yılları arasında önce Buros Kollektif Şti.’nde çalıştı daha sonra kendi adına bağımsız mühendislik çalışmaları yaptı ve 1964 Mart ayında merhum Metin Tırnakçı ile Su-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik Bürosu’nu kurdu. Kısa bir süre sonra Metin Bey’in sağlık sebebiyle Firmadan ayrılmasıyla bir süre yoluna yalnız devam etti.

1967 yılında merhum Günel Yalım, 1970 yılında ise Ö. Mete Erbuğ’un Firmaya ortak olmasıyla Su-Yapı Kollektif Şirkete dönüştü, 1978 yılında Mustafa Özatay ve M. Uğur Becerik’in firma ortaklarına katılmasıyla, Su-Yapı Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş. yapısına geçti ve halen bu yapıda meslek hayatını sürdürdü.

Güven Odabaşı, 1964’den 2012 yılına kadar aktif meslek yaşantısını sürdürmüş ve 48 yıl Su-Yapı üst yönetiminin başında bulunmuştur. 2012 yılında emekliye ayrılan Güven Bey Firmanın Onursal Başkanı olarak vefatına kadar da bir evlat gibi gördüğü Firmasına manevi desteğini sürdürmüştür.

Meslek hayatında, dürüst, güvenilir kişiliği, iyi ve kaliteli mühendislik hizmetine olan inancı ve sürekli gelişmeyi ve yenilenmeyi savunan şirket yönetim anlayışı ile tanınan Güven Bey pek çok müşavir mühendisin ve girişimcinin de rol modeli olmuştur. Uzmanlık alanı olan baraj ve hidroelektrik santrallar konusunda Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli mühendislerden olan Güven Odabaşı, bu bilgisini de pek çok mühendise aktarmak konusunda da camiada örnek olmuştur.

Su-Yapı camiasına ve ailesine başsağlığı ve sabırlar dileriz. Allah rahmet eylesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir