Ankara İçmesuyu, Atıksu ve Yağmursuyu Yönetimi Master Planı Sözleşmesi İmzaladı

Ankara İli İçmesuyu, Atıksu ve Yağmursuyu Yönetimi Master Planı Sözleşmesi İmzaladı

“Ankara İli İçmesuyu, Atıksu ve Yağmursuyu Yönetimi Master Planı Hizmet Alımı İşi” sözleşmesi, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) ile TEMELSU – SU-YAPI Ortak Girişimi arasında 7 Nisan 2020 tarihinde imzalandı.

Proje ile Ankara ilinin, önümüzdeki 30 yıllık dönemde, nüfusunun mevcut ve gelecekteki su ihtiyaçlarının karşılanması; Ankara’nın sürdürülebilir gelişmesinin temin edilebilmesi için mevcut içmesuyu, atıksu, yağmursuyu taşkın koruma ve önleme sistemlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, mevcut plan ve raporların güncellenmesi amaçlanmaktadır.

Master Plan çalışmaları 5 kısımdan oluşmaktadır;
Kısım 1– Su Talebi ve Su Kaynaklarının Yönetimi
Kısım 2– Su, Atıksu, Yağmursuyu Altyapısı
Kısım 3– İçmesuyu ve Atıksu Arıtma
Kısım 4– Kurumsal Yapı
Kısım 5– Finansal Analiz ve Yatırım Programları

Su kaynakları, su kullanımı ve ortaya çıkacak atık suların bertaraf edilmesini içeren plan, tüm ana sektörlerin su ihtiyacını ortaya koyacaktır. Planda teknik, ekonomik ve çevresel açıdan en uygun seçeneklerin analizi sonucunda seçilen projeler, yatırım programına alınacaktır. Ayrıca yatırım planı ve finansal analiz ile finansman temininin yer alacağı planda tesisler yeniden değerlendirilerek gelecek için alternatifli öneriler geliştirilecektir.

İşin Kapsamı
Veri toplama ve analizi; nüfus su ihtiyacı, atıksu debi ve kirlilik yüklerinin belirlenmesi; su kaynaklarının ve bu kaynakların koruma alanlarının su arıtma tesislerinin, su dağıtım sisteminin planlanması; su kalitesinin, su kayıplarının incelenmesi; atıksu toplama tesislerinin, atıksu arıtma tesislerinin planlanması; çamur yönetimi, koku kontrolü, suların geri kazanımının tasarlanması; yağmursuyu toplama ve dere sistemlerinin, taşkın tesisleri ve yönetiminin planlanması; temel çevresel etkiler, iklim değişikliğinin yağışlara, kar erimesine ve su kaynaklarına etkileri, coğrafi bilgi sistemleri, enerji yönetimi, işletme modeli, deprem, abone hizmetleri, özel raporlar, yatırım ve finansman, kurumsal yapı çalışmaları işin genel kapsamını oluşturmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir