İTÜ ile Ford Otosan Arasında Eğitim ve İşbirliği Protokolü İmzalandı

İTÜ ile Ford Otosan Arasında Eğitim ve İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde Ford Otosan ile eğitim protokolü imzalandı. “Elektrikli Araçlar Eğitim Programı” adlı protokol kapsamında, İTÜ akademisyenleri firma çalışanlarına eğitim verecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), sanayileşmede üstlendiği lokomotif görevinin bilinciyle Ford Otosan ile işbirliği yaparak bir ilke daha imza atıyor ve Ford Otosan çalışanlarına yönelik Elektrikli Araçlar Eğitim Programı’na başlıyor. İTÜ ve Ford Otosan’ın ortaklaşa yürüteceği program, elektrikli araçlarla ilgili temel seviye ve üç farklı teknik seviyede ilerleyecek. Öncesinde, konusunda uzman İTÜ akademisyenlerine Ford Otosan’daki elektrikli araçlar ve batarya konusunda teknolojik gelişmeler ve iş güvenliği hakkında bilgi aktarımı yapılarak ortak bir dil oluşturulacak.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu ve Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt tarafından imzalanan protokolle birlikte, firma çalışanlarına elektrikli araçlar konusunda farklı seviyelerde eğitim verilecek.

İTÜ’nün 250 yıllık bilgi birikimi

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 250 yıllık bilgi birikimine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Koyuncu, “Üniversite-sanayi işbirliğinin ülkemizdeki en önemli örneklerini ortaya koyan İstanbul Teknik Üniversitesi, sanayileşmede üstlendiği lokomotif görevinin bilinciyle çalışmalarını farklı alanlarda disiplinlerarası bir yöntemle sürdürmektedir,” dedi.

Prof. Dr. Koyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ford Otosan Türkiye ile İTÜ arasında başlayan Elektrikli Araçlar Eğitim Programıyla birlikte, elektrikli araç ve batarya teknolojileriyle ilgili bilgi birikimimizi ve saha deneyimimizi aktarmaya gayret edeceğiz. Alanla ilgili temel bilginin yanı sıra ileri seviye uzmanlık isteyen bilgileri de aktaracağımız bu program sayesinde hem sektörün güncel ihtiyaçlarını gözlemleyebilme imkanı elde edecek, hem de bir Ar-Ge merkezi olarak yeni teknolojiler üzerine çalışma ve düşünme fırsatı bulacağız.”

Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt: “Bu program ile çalışma arkadaşlarımızı geleceğe hazırlıyoruz”

Elektrikli Araçlar Eğitim Programı’nın Ford Otosan’ın otomotiv sanayisinin elektrikli dönüşümüne liderlik etme misyonunun bir sonucu olduğunu belirten Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, bu program ile insan kaynağını geliştirme ve geleceğe hazırlama konusunda da öncülük edeceklerini belirtti.

Özyurt; “Otomotivde elektrikli bağlantılı yeni nesil ticari araç projelerimizi hayata geçirirken İTÜ ile yürüttüğümüz işbirliği çerçevesinde üretime yatırım yaparken, çalışma arkadaşlarımızın kariyer süreçlerini destekleyerek sektörümüzde tasarım, ürün geliştirme ve üretim süreçlerinin sürdürülebilirliğini sağlayacağız. Geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerle bugüne kadar hep topluma fayda sağlamayı amaçladık. Geleceğin teknolojilerini her zaman rakiplerimizden önce müşterilerimizle buluşturduk. Otomotiv sektörünün gelecekte evrileceği noktaları herkesten önce öngörerek yatırım yapmaya, üretmeye ve çalışanlarımıza yetkinlikler kazandırmaya devam edeceğiz,” dedi.

İTÜ’nün “Elektrikli Araçlar Eğitim Programı” ile Ford Otosan çalışanları geleceğe hazır

Uçtan uca bir yapı kurgulanıp, ürün geliştirme, tasarım, test, doğrulama, üretim, yeni projeler ve eğitim & gelişim ekiplerinden görüş alınarak geliştirilen Elektrikli Araçlar Eğitim Programı ile Ford Otosan çalışanları, geleceğe hazır hale geliyorlar. Temel seviyede elektrikli araç ve batarya teknolojilerine dair teknik ortak dil ve temel bilgiler anlatılırken mühendislere ve saha çalışanlarına yönelik üç fazlı programda ise her seviye için farklı amaçlara yönelik eğitimler tasarlandı.

Elektrikli Araçlar Eğitim Programı’na göre katılımcılar Seviye 1’de elektrikli araçlar ve batarya sistemlerine dair ana kavramları öğrenecekler; ayrıca tasarım, üretim aşamaları ve araç veri toplama hakkında bilgi sahibi olacaklar. Seviye 2’de uzmanlığını derinleştiren katılımcılar, elektrikli araçlar ve batarya üzerinde test, doğrulama, tasarım ve elektrikli araç ve batarya üretim çalışmaları için eğitim alacaklar. Uzman havuzu yaratmayı ve yüksek lisans adayları oluşturmayı hedefleyen Seviye 3’te ise katılımcılar sistem mühendisliği, elektrikli makinalar, güç elektroniği ve araç termal yönetim sistemi alanlarında yetkinleşecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir