İzocam Foamboard’un Ambalajı Yenilendi

İzocam Foamboard’un Ambalajları, “İnsanlık ve Dünya İçin İyi Gelecek” Hedefiyle Yenilendi!

Türkiye’de yalıtım sektörüne 57 yıldır liderlik eden İzocam, “insanlık ve dünya için iyi gelecek” hedefiyle ambalajlarını yeniden tasarlamaya başlamıştı. Geçtiğimiz dönem mineral yün ürün grubundaki ambalajlarını yenileyen İzocam son olarak Foamboard ürününün ambalajlarını yeniden tasarladı. Sağlıklı, güvenli ve tasarruflu yalıtıma imkan veren İzocam Foamboard’un ambalajları, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel amaçlara da vurgu yapacak şekilde yenilendi.

Yalıtım sektörünün lider markası İzocam, Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği küresel amaçlara olan katkısını vurgulayacak şekilde, insan sağlığına ve çevreye duyarlılığını da ifade ederek ambalajlarını yeniden tasarlamaya devam ediyor. Yarı şeffaf beyaz olan İzocam Foamboard’un yeni ambalajlarında, ürünün Kalkınma Amaçlarına yaptığı katkılara yer vermenin yanında bu ürünün hekzabromosiklododekan, bromlu alev geciktirici (HBCD) içermediğine de vurgu yapılıyor.

İzocam Foamboard ürününün yeni ambalajı, ürünün sürdürülebilirliğe ve BM’nin küresel amaçlarına doğrudan yaptığı 8 katkıya yer veriyor. İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, BM tarafından küresel iklim değişikliği ile mücadele kapsamında geliştirilen ve 2030 yılına kadar tamamlanması beklenen Sürdürülebilir Kalkınma için Küresel Amaçlar kapsamında İzocam Foamboard’un da katkısını ön plana çıkarmayı ve sektör profesyonelleri arasında farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirtti. Savcı İzocam Foamboard’un yeni ambalajı ile ilgili şunları söyledi: “İzocam, ürünlerinin sahip olduğu özellikler sayesinde şimdiye kadar Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma için belirlediği 17 küresel amacın pek çoğuna katkı sağlıyor. Ürünlerimizin insan sağlığına zararsız olması, enerji tasarrufu sağlaması ve sürdürülebilirliğe olan katkısı nedeniyle BM’nin 17 küresel amacı arasında yer alan ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’, ‘Erişilebilir ve Temiz Enerji’, ‘İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme’, ‘Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı’, ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’, ‘Sorumlu Üretim ve Tüketim’, ‘İklim Eylemi’ ve ‘Amaçlar için Ortaklıklar’ gibi 8 önemli amaca ulaşılmasında üzerimize düşeni yapıyoruz. Ancak gerek son kullanıcının gerekse sektör profesyonellerinin yalıtım ürünü seçimini bu farkındalıkla yapması, bu ürünlerin karbon salımını azaltımına olan katkısını bilmesi ve kendisine hem kısa hem de uzun vadede sağlayacağı faydaya odaklanması konusunda da öncü olmaya devam etmek istedik ve bu vurguyu ambalajlarımıza taşıdık” dedi.

İzocam Foamboard teras çatılarda, binanın toprak altında kalan duvar ve döşemelerinde yüksek basma mukavemeti (yük taşıma gücü), özellikle toprakta yer alan minerallere ve bitki köklerine karşı dayanıklı olması nedeni ile tercih ediliyor. Yüksek ısı yalıtım performansı sunarak, bugünlerimizi ve yarınlarımızı gözeten İzocam Foamboard, %100 geri dönüştürülebilir ve HBCD içermeyen bir ürün olarak piyasaya arz ediliyor. Kalıcı bir organik kirletici olarak tanımlanan HBCD, polimer ateşlemeyi geciktirmek ve doğabilecek yangın oluşumunu yavaşlatmak için alev geciktirici katkı maddesi olarak kullanılıyor. Polistiren bazlı XPS ve EPS ürünlerde HBCD maddesinin kullanımı, ülkemizde Kasım 2019 itibariyle yasaklanmış durumda. Bu nedenle XPS ve EPS ürünleri alınırken ‘HBCD içermez’ olduğuna dikkat edilmesi gerekiyor. İzocam Foamboard’un da dahil olduğu İzocam marka tüm XPS ve EPS ürünler, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yasaların belirttiği çerçevede üretiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir