ODE’den Epikon Proof Yeni Nesil Temel Su Yalıtım Sistemi

ODE, Epikon Proof Yeni Nesil Temel Su Yalıtım Sistemi Hakkında

Epikon Proof Yeni Nesil Temel Su Yalıtım Sistemi, yüksek dayanımlı taşıyıcı ve yüksek performanslı SBS katkılı polimer bitümün son teknolojiyle formüle edildiği Epikon Proof, temel ve tek yüz kalıp perde su yalıtım uygulamalarında güvenle kullanılabilen, taze betona yüksek yapışma mukavemetine sahip, yeni nesil su yalıtım sistemidir.

Zaman ve Maliyet Tasarrufu
• Yatay uygulamada koruma betonu ve ayırıcı keçe ihtiyacını ortadan kaldırır.
• Hafriyatta tasarruf sağlar.
• Kendinden yapışkanlı formülüyle düşey yüzeylerde kolay ve hızlı uygulama sağlar.
• Yatay ve düşeyde sadece bini yerlerinden yapıştırmayla, işçilikten tasarruf sağlar.
• Hassas köşelerde ekstra bant ihtiyacını ortadan kaldırır.

Su Geçirimsizlik
• Sahip olduğu özel reçete ve üst yüzeyindeki özel kumlu yapısı sayesinde, üstüne dökülecek temel betonuna mükemmel yapışma sağlayarak geçirimsiz bir yüzey oluşturur. Yüzeyden ayrışmaz.
• Olası noktasal su sızıntılarında temel betonu ve su yalıtımı arasında suyun ilerlemesini engelleyerek mükemmel koruma sağlar.
• Ulaşılamayan alanlarda (tek yüz perde vb.) önceden uygulamayla temel betonunu mükemmel bohçalar.

Esnek ve Dayanıklı
• Yoğun elastomerik reçetesinin sağladığı esnek yapısıyla, hareketli temellerde, zemin oynamalarında taşıyıcı sistemle birlikte çalışır.
• Yüksek dayanımlı keçe taşıyıcısıyla (1000/800 N/50 mm) ve özel formülüyle yırtılmaya ve delinmeye karşı mukavemetlidir. Yüksek hidrostatik basınca maruz kalan derin temellerde ideal çözümdür.
• Kimyasallara dayanımlıdır.
• -20°C soğukta bükülme değeriyle zorlu iklim koşullarına dayanıklı ve uzun ömürlü su yalıtım çözümüdür.

Temel Su Yalıtımında;
Koruma betonu atılmadan, doğrudan grobeton üzerine uygulanan Epikon Proof Yatay Membranları, yapı ve zemin koşullarına bağlı olarak yatayda tek kat veya çift kat uygulanır. Koruyucu özellikli

üst tabakası sayesinde üzerinde demir donatı işleri yapılabilir, temel betonu atılabilir. Özel reçetesi ve üst yüzeyindeki ince partiküllü kumlu yapısı sayesinde, üstüne dökülecek temel betonuna mükemmel yapışarak geçirimsiz bir yüzey oluşturur.

Temelde, üç farklı Epikon Proof sistemi kullanılabilir. Yeraltı su seviyenin durumuna, zemin koşullarına ve yapının niteliğine göre belirtilen üç farklı sistemden biri seçilir.
• Epikon Proof EP 350 Yatay + Epikon Proof EP 200 Yatay Protector
• Epikon Proof EP 450 Yatay Double
• Epikon Proof EP 450 Yatay

Basınçlı suya maruz kalan, derin temellerde 2. kat koruyucu tabaka Epikon Proof EP 200 Yatay Protector uygulanması tavsiye edilir.

Tek Yüz Kalıp Perdelerde;
Yoğun kentleşmenin sonucu olan bitişik nizam yapılarda, temel çukuru bina temel alanı kadar açılabildiğinden, tek yüz perde uygulamalarına mecbur kalınmaktadır. Kendinden yapışkanlı formüle sahip, Epikon Proof EP 300 Düşey, tek yüz kalıp perde su yalıtımı uygulamaları için tasarlanmıştır.
Düşeyde tek kat uygulanır.

Özel formülü ve üzerindeki kumlu yapısıyla, statik perde uygulaması sonrası, taze betona mükemmel yapışma sağlar.
Geleneksel temel bohçalama uygulamalarında, su yalıtımı grobeton tabakasına yapıştırılır. Sonradan dökülen temel betonu ile su yalıtım membranı arasında bir yapışma olmaz. Dolayısıyla zemin oynamaları veya başka nedenlerden kaynaklı su kaçakları temel betonu boyunca ilerleyebilir.

Geleneksel Su Yalıtımı
PROOF sistemlerde, özel formülü ve kumlu üst yüzeyi sayesinde betona çok kuvvetli yapışan membran, taşıyıcı temel betonu yüzeyine suyun girişine ve yüzey boyunca suyun ilerlemesine müsaade etmez. Membran ile taşıyıcı beton yüzeyi tamamen bütünleşir ve tek yüzey olarak çalışmaya başlar. Özellikle perde duvarlarda su kaçağının tespitini yapıp sonradan müdahale yapmak kolay hale gelir.

Epikon Proof Su Yalıtım Sistemi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir