Karabiga (Çanakkale) Ovası Sulaması Geyikkırı Drenaj Dahilinde Yer Alan Yol Geçişinin Jeolojik ve Jeoteknik Araştırması

Karabiga (Çanakkale) Ovası Sulaması Geyikkırı Drenaj Dahilinde Yer Alan Yol Geçişinin Jeolojik ve Jeoteknik Araştırması

Yrd. Doç Dr. Ahmet ÇONA, Balıkesir Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümü
Seyfettin AKÇA, Jeofizik Mühendisi, Zemar A.Ş.

Özet: İncelenen arazide köprü yeri için 3 noktada derinlikleri 10,00 m olan sondajlar yapılmış, sondaj çalışmaları sırasında yerinde SPT deneyleri uygulanmıştır. Zemin örnekleri alınıp zemin tanımlaması yapılmış ve su seviyeleri takip edilmiştir. Uygun zemin ortamlarında örselenmemiş zemin (UD) örneği alınmıştır. Parselde, 10,00 m derinlikte açılan 3 adet sondaj kuyusunda yeraltı suyuna SK1 de 0,95 m de SK2 de 1,05 m de ve SK3 de 1,00 m de rastlanılmıştır. İnceleme alanı, Zemin Gruplamasında D-2 ve Yerel Zemin Sınışamasın- da Z-4 olarak belirlenmiştir.
Anahtar Kelimeler: Sondaj, Standart Penetrasyon, Yer Altı Suyu

Geological and Geotechnical Investigation of the Road Crossing Within the Geyikkırı Drainage of Karabiga (Çanakkale) Plain Irrigation
Abstract: In the investigation area, drillings with 10 m depth were done for the bridge place at 3 points, instu SPT tests were carried out during drilling. Soil samples were taken, their soil classifications were made and water levels were followed. Undisturbed soil samples (UD) were taken from suitable soil environments. At the plot of land, drillings came across with ground water at 0,95 m depth in SK1, 1,05 m in SK2 and 1,00m in SK3 at the 3 drilling cores with 10,00 m depth. The investigation area is determined as D-2 in Soil Group and Z-4 in Local Soil Classification.
Keywords: Drilling, Standart Penetration, Ground Water

Makalenin tamamına Yapı Dünyası Dergisi 2008 Sayı: 148 den ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir