Temelsu 50 inci Yılını Kutladı

Temelsu Ailesi 50. Yılını Bir Balo İle Kutladı

Temelsu 50. yılını kutlamak üzere 8 Kasım 2019 tarihinde Swissotel Ankara’da bir balo düzenlendi. Merkez ofis personeli ile birlikte yurtiçi ve yurtdışındaki tüm şube ve proje ofislerinde çalışan personelin aileleri ile beraber katıldığı baloda yakın işbirliği içerisinde olduğu firmalardan davetliler de yer aldı.

Açılış kokteylinin ardından Genel Müdür Göktuğ Sirel, Yönetim Kurulu Başkanı Demir İnözü, ve firmanın kurucu ortaklarından İbrahim Eski’nin konuşmaları ile devam eden baloda, Temelsu’da 15 yıldan fazla hizmeti bulunan personellere törenle plaketleri takdim edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Demir İnözü’nün 50. yıl balosunda yaptığı konuşma;

Temelsu Ailesi’nin Değerli üyeleri ve saygıdeğer konuklarımız,
50. yılımızı kutlama gecemize hoşgeldiniz !

50 yıl önce İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Yüksel Sezginer tarafından kurulan “Temelsu Mühendislik ve Müşavirlik Bürosu”nun küçük bir ofiste başlayan ve EMEK, GAYRET, ÖZVERİ, AZİM, KARARLILIK, DAYANIŞMA, PAYLAŞMA ve BİRLİKTELİK anlayışıyla gelişip büyüyerek uluslararası saygınlığı olan bir müşavir mühendislik firması oluşumuna uzanan yolculuğunu az önceki sinevizyon gösterisinde hep birlikte izledik.

Türkiye’nin yetiştirdiği uluslararası düzeyde saygın bir mühendis olan Yüksel Sezginer’le başlayan bu başarı öyküsünde 50 yıllık bu zaman sürecinde Temelsu’da görev yapan, şu anda aramızda olan ve olmayan, herkesin payı var.

Türkiye’de bir müşavir mühendislik firmasının 50 yıl boyunca sadece ve sadece bağımsız mühendislik ve müşavirlik yaparak ayakta kalması ve faaliyetlerini sürdürmesi gerçekten büyük bir başarıdır.

Temelsu’nun bu başarıya ulaşmasındaki en büyük etkenleri şöyle sıralayabilirim:
– Hizmet Kalitesi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmak,
– Doğru işler yapmak,
– İşleri doğru bir şekilde ve etik değerlere sahip çıkarak yapmak,
– Doğru zamanlarda doğru hedefler seçmek,
– Gençlere güvenmek ve sorumluluk vermek,
– İş geliştirme faaliyetlerine, kurumsallaşmaya, yenilikçi fikirlere ve ekip çalışmasına önem vermek,
– Gelişen teknolojiye ayak uydurmak.

Bunların yanı sıra, başarıya giden bu yolda  ilerlerken sorunları çözücü olacaksınız, yol göstereceksiniz, paylaşımcı olacaksınız; anlayışlı olacaksınız; adil, birleştirici ve bağdaştırıcı olacaksınız; ümit verici olacaksınız; vefakâr olacaksınız, gerektiğinde de cefakâr…

Temelsu, bugün yaklaşık 400 kişilik bir kadroyla, 22 ülkede iş yapma deneyim ve becerisiyle, 6 farklı sektörde çok çeşitli disiplinlerde hizmetler sunan, ulusal ve uluslararası çeşitli derecelere ve ödüllere sahip  bir müşavir mühendislik firması konumuna ulaştıysa; 50 yıllık bir mirasın temelini oluşturan az önce belirttiğim değerlere sahip çıkmasındandır.

Firmamızın bu güne gelmesini sağlayan geçmişteki ve şimdiki tüm mesai arkadaşlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyor, 50 yıllık bir geleneği temsil eden bu ruh ve anlayışla Temelsu’nun başarılarının nesiller boyu devam etmesini diliyorum.

Bu vesileyle ilk kurucularımız Yüksel Sezginer ile Sevinç Özil’i ve yaşama veda etmiş tüm Temelsu mensuplarını rahmetle ve şükranla anıyorum. Diğer kurucu ortaklarımız Sayın İbrahim Eski ve Sayın Salih Zeki Gür’e de sonsuz teşekkürlerimizi bildiriyorum.

Yarım asırlık bu yolculukta, yurtiçinde ve yurtdışında, firmamıza güven duyarak çalışma olanağı sağlayan tüm işverenlerimize teşekkürü bir borç bilirim. Bu sürede gerektiğinde işbirliği yaptığımız tüm firmalara da teşekkürlerimizi iletirim.

Son olarak da, bugün bizimle beraber olarak mutluluğumuzu paylaşan değerli konuklarımıza, bu gecenin düzenlenmesine katkıda bulunan Yönetim Kurulu Üyelerimize ve Sayın Sibel Tüzün’e teşekkür eder, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım.

Demir İnözü
Yönetim Kurulu Başkanı
08.11.2019

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir