3D Baskı Bina İnşaatı 2022 Küresel Pazar Raporu

3D Baskı Bina İnşaatı 2022 Küresel Pazar Raporu

Küresel 3D baskı bina inşaat pazarının 2021’de 0,01 milyar dolardan 2022’de 0,02 milyar dolara, yıllık bileşik büyüme oranı %177,0’a çıkması bekleniyor. Pazarın 2026’da %169,3’lük bir büyüme ile 0,87 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Piyasadaki başlıca firmalar XtreeE; Winsun (Yingchuang Yapı Tekniği); Skanska; Apis Kor; Al yapı; Şube Teknolojisi; Zhuoda Grubu; Cazza İnşaat Şirketi; kontur işçiliği şirketi.

3D baskı bina inşaat pazarı, 3D yazıcılar aracılığıyla bina inşa eden ve ilgili hizmetleri sunan kuruluşlar (kuruluşlar, bağımsız tüccarlar ve ortaklıklar) tarafından kazanılan satış gelirlerinden oluşur. 3D baskı veya eklemeli üretim, üç boyutlu şekiller oluşturmak için malzemelerin bilgisayar kontrollü sıralı katmanlanmasıdır. İnşaat sektöründe, bina bileşenlerini oluşturmak veya bütün bir binayı oluşturmak için 3D baskı kullanılır. Daha düşük işçilik maliyetleri ve daha az fire ile daha hızlı ve daha doğru yapılar inşa etmeye yardımcı olur.

3D baskı bina inşaatının ana türleri modüler ve tam binadır. Modüler yapı, standartlaştırılmış yapısal bileşenlerin saha dışı bir fabrikada üretilmesini ve ardından bunların yerinde monte edilmesini gerektirir. Kullanılan işlemler ekstrüzyon, toz yapıştırma ve diğerleridir ve kullanılan malzemeler beton, plastik, metal, hibrit ve diğerleridir. 3D baskı bina inşaatı, konut, ticari ve endüstriyel inşaatı içerir.

Asya Pasifik, 2021’de 3D baskı bina inşaat pazarındaki en büyük bölgedir. Asya Pasifik’in tahmin döneminde en hızlı büyüyen bölge olması bekleniyor. Küresel şebeke sistemi inşaat pazarında kapsanan bölgeler Asya-Pasifik, Batı Avrupa, Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Orta Doğu ve Afrika’dır.

Öngörülen bir süre içinde makul bir maliyetle karmaşık yapılar inşa etme yeteneği, 3D baskı bina inşaat pazarına olan talebi yönlendiren önemli bir faktördür. 3D baskı bina inşaatı uygun maliyetlidir, zamandan tasarruf sağlar, daha hassastır, güvenlidir, işçilik maliyetlerini düşürür, çevre dostudur ve karmaşık bina yapılarının inşasına kolayca yardımcı olur.

İnşaatta 3D baskı, geleneksel üretim süreci ile karşılaştırıldığında malzeme kullanımı açısından ekonomiktir. Ayrıca 3D baskı, işçilik maliyetlerini %50-80, üretim süresini %50-70 ve inşaat atıklarını %30-60 oranında azaltır. Bu nedenle, 3D baskı yapımının sunduğu ekonomik faydaların pazar büyümesini önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Gelişmiş yazılım kullanarak 3B baskı işlemlerinde esnekliğin arttırılması, 3B baskı bina inşaat pazarının büyümesini şekillendiren önemli bir trend. Kasım 2019’da, İngiltere merkezli bir MES yazılımı sağlayıcısı olan AMFG, katmanlı üretim için makine bağlantısı ve uçtan uca iş akışı otomasyonu sağlamak için EOS ile stratejik ortaklığını duyurdu.

Şirketler birlikte, müşterilere AFMG’nin Üretim Yürütme Sistemi (MES) ile tüm katmanlı üretim operasyonlarının yönetimini ve yazılım platformuyla makinelere doğrudan bağlantı sunmayı planlıyor. EOS, polimerlerin ve metallerin endüstriyel 3D baskısı alanında bir teknoloji tedarikçisidir.

Yüksek bir başlangıç ​​sermayesi yatırım gereksiniminin, önümüzdeki yıllarda 3D baskı bina inşaat pazarının büyümesini etkilemesi bekleniyor. 3D yazıcıların yüksek maliyeti ve bakımları, endüstri oyuncuları için büyük bir zorluktur. Bir 3D baskı inşaat şirketi olan Winsun 3D Builders’a göre, 3D beton yazıcıların yüksek ilk yatırımı, küçük ve orta ölçekli şirketlerin genişleme ve büyüme için sermaye gereksinimlerinin üstesinden gelmelerini desteklemek için şu anda yüksek sermaye ve uygun inşaat projeleri gerektiren bir seviyede. . Süreci kurmak için yüksek başlangıç ​​sermayesi gereksiniminin, tahmin döneminde 3D baskı bina inşaat pazarının büyümesini engellemesi bekleniyor.

Ocak 2019’da inşaatta 3D baskı yapan bir şirket olan Apis Cor, dünya çapında uzun ve özel çelik tedarikçisi Gerdau ile stratejik bir işbirliği yaptığını duyurdu. İşbirliği, Apis Cor’un ABD ve Güney Amerika’daki inşaat endüstrisinde 3D baskı yeteneğini hızlandırmayı amaçlıyor. Gerdau daha önce NASA tarafından düzenlenen “3D baskı habitat mücadelesinde” Apis Cor’a destek vermişti. Gerdau, 1901 yılında kuruldu ve Brezilya merkezli bir uzun çelik üreticisidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir