Türkiye Hidrolik ve Pnömatik Sektörü, İzmir’de HPKON 2022 Fuarı’nda Buluşuyor

560 milyon Avroluk Türkiye Hidrolik ve Pnömatik Sektörü, İzmir’de HPKON 16-19 Kasım 2022 Kongre ve Fuarı’nda Buluşuyor

Avrupa ve Amerika başta olmak üzere dünya üzerindeki tüm kıtalara ihracat yapan Hidrolik ve Pnömatik teknolojileri sektörünün, Türkiye’de 560 milyon Avro pazar büyüklüğüne ulaştığı öngörülüyor. 10 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan sektör, dış pazarlara çok yüksek miktarlarda yarı mamul ürünler ve bitmiş ürün ihraç ederken, aynı zamanda ithal edilen ürünleri makinelere monte ederek katma değer kazandırıyor ve yeniden dünya pazarlarına ihraç ediyor. Onlarca iş kolu için enerji verimliliği sağlayan maliyeti düşüren çevreci teknolojiler üreten sektör, 16-19 Kasım 2022 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek HPKON-Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongre ve Fuarı’nda bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Bilişim teknolojileri ile endüstriyi bir araya getirmeyi amaçlayan akışkan gücü teknolojileri, otomotivden savunmaya, makina imalattan demir çelik ile iş ve inşaat makinalarına, robotikten, gıda, ambalaj, gemi inşa, sağlık, barajlar ve otomasyona kadar onlarca sektöre, yüksek enerji verimliliği sağlayan çevreci ve maliyeti azaltan teknolojik çözümler sunuyor. Endüstri 4.0 ve dijitalleşme sürecinin yaygınlaşması ile ivme kazanan sektör, uzun bir aranın ardından 16-19 Kasım 2022 tarihleri arasında İzmir’de MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılacak HPKON-Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongre ve Fuarı’nda bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Dünya genelinde toplamda 47 milyar Avro iş hacmine sahip Hidrolik ve Pnömatik teknolojileri sektörü, makine imalat başta olmak üzere demir-çelik, iş ve inşaat makinaları, otomotiv, savunma, gıda, ambalaj, gemi inşa, sağlık, barajlar, otomasyon ve robot teknolojileri gibi pek çok sektörün vazgeçilmez bileşenleri olarak her geçen yıl etkisini ve gücünü arttırıyor. Hidrolik ve Pnömatik teknolojileri, çok çeşitli makine ve teçhizatta ve özellikle de iş makinalarında yağ, su, hava, vb. sıvı ve gazları kullanarak enerji dönüşümü sağlıyor ve böylelikle sayısız sektöre güvenli, pratik ve ucuz çözümler sunuyor.

HPKON – Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongre ve Fuarı 16-19 Kasım’da İzmir’de yapılacak
Akışkan Gücü Derneği AKDER’in öngörülerine göre Türkiye Hidrolik ve Pnömatik pazarı, 556 milyon Avro büyüklüğe ulaştı. AR-GE ve yerli üretimin arttırılması konusuna önem veren ve yatırımlar yapan sektör, Hidrolik ve Pnömatik teknolojilerinde yaşanan son gelişmeleri ve yenilikleri paylaşmak üzere üç yılda bir HPKON – Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongre ve Fuarı’nda bir araya geliyor. TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube yürütücülüğünde, İstanbul ve İzmir şubelerinin 1999 yılından bu yana ortaklaşa düzenlediği HPKON – Ulusal Hidrolik Pnömatik Kongre ve Fuarı’nın dokuzuncusu, 16-19 Kasım 2022 tarihleri arasında İzmir’de MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde yapılacak. Kongre kapsamında açılış konferansı, bildiriler, atölye çalışmaları, kurslar, paneller, yuvarlak masa toplantıla­rı, konferanslar ve forumlar ile dinamik bir platform katılımcı ve ziyaretçilere sunulacak.

HPKON, sektörün bilgi ve paylaşım platformu olma misyonunu üstleniyor
Hidrolik ve Pnömatik Kongresi; bilimsel programı, fuarı, sosyal etkinlikleri ile hidrolik pnömatik sektörünün bilgi ve paylaşım platformu olma misyonunu üstlenirken, kongrede sunulan bildirilerin uygulamacı mühendislere ve teknik elemanlara referans niteliği taşıması hedefleniyor. HPKON 2022 kapsamında değerlendirilmek üzere bugüne kadar toplam 74 bildiri özeti Kongreye sunuldu. Bildiri gönderenler arasında Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ, Karadeniz Teknik Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, Gazi Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi gibi ülkenin önemli eğitim kurumları ile Toros Filtrasyon Teknolojileri, DTA Mühendislik, Nurol Makine, SMC Turkey Otomasyon, Hidropar İzmir, Hid-Tek, Bosch Rexroth, Hidromek, Ereğli Demir ve Çelik, Kastaş, Hema Endüstri, Modül Modern Eğitim Araçları, Mert Teknik, Dana Brevini Türkiye, Dijital Platform, Tusaş, Elfatek Elektronik, Dalgakıran Kompresör, Arnes Mekanik, Akon Hidrolik, Festo, HKTM, Akgül Kalıp Makina (Oleocon), HKSM, Hidroser, Repkon Dynamics, Hipaş, Parker Hannifin, LMC Makina gibi önemli şirketler bulunuyor.

Hannover Fairs Turkey’in düzenlediği eş zamanlı fuara, sektörün önemli firmaları katılıyor
Kongre ile eş zamanlı olarak 16-19 Kasım 2022 tarihlerinde İzmir’de MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen fuarda; Hidrolik, Pnömatik, Otomasyon ve Yazılım alanında faaliyet gösteren yurt içi ve yurt dışı firmaların ve temsilciliklerinin ürün ve hizmetlerine yer verilecek. Kongre ve Fuar, Hidrolik Pnömatik sektörünün tüm taraflarını bir araya getirerek, yüz yüze yapılan görüşmelerle bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasına olanak sağlarken, firmalar yeni ürün ve sistemlerini tanıtma ve bu ürünleri birinci elden kullanıcıyla buluşturma imkanı bulacaklar.

Fuarda, Ankatech Hidrolik, A.S.C Hidrolik, Hansa-Flex Hidrolik, Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri, Toros Filtrasyon, Modül Modern Eğitim Teknolojileri, Hid-Tek Makina, Özkan Hidrolik, FER-RO Hidrolik Pnömatik, Hareket Kontrol Servis Merkezi, Motkon Elektronik, Hydac Akışkan Kontrol Sistemleri, Mert Teknik, Argo Hytos Hidrolik, Akgül Kalıp Makina, Kurtman Endüstriyel Ürünler, FMS Hidrolik Pnömatik, Filtrec Filtre Sistemleri, LMC Makina, İl-Mak Hidrolik, Erba Hidrolik Pnömatik, Elfatek Elektronik gibi çok sayıda ve sektörün önde gelen temsilcileri Endüstri 4.0 kapsamındaki uygulama ve hizmetlerini sergileyecekler.

Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. Hakkında: 1996 yılında kurulan Hannover Fairs Turkey Fuarcılık, dünyanın en büyük 10 fuar şirketi arasında yer alan Deutsche Messe AG’nin Türkiye’deki fuarlarının planlanması, organizasyonu ve uygulamasından sorumludur. İş ortakları ile birlikte çeşitli sektörlerde ticari fuarlar düzenlemektedir. Bu fuarların büyük çoğunluğu imalat endüstrisine odaklı fuarlardır. Türkiye’de düzenlediği fuarların yanı sıra, Hannover Fairs Turkey’nin bir diğer faaliyet konusu ise dünyanın çeşitli ülkelerinde Deutsche Messe AG tarafından düzenlenen fuarlara Türkiye’den katılımları organize etmektir.

Hannover Fairs Turkey’in bu pazardaki başarısının anahtarı Türk ihracatçıları, üreticileri ve yabancı yatırımcıları tek bir çatı altında buluşturan uluslararası düzeyde fuarlar yaratırken yerel bilgi ile uluslararası uzmanlığı birleştirmiş olmasıdır. Uyguladığı yüksek standartlar ile etkin bir ticaret platformu yaratarak, firmalar için yeni iş bağlantıları kurmanın ve büyüyen pazarlara ulaşmanın en elverişli yolunu sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir