ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Birim Fiyatları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Birim Fiyatları

1)  İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğüne bağlı İSGÜM tarafından Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliğinin 19. Maddesinin 2. Fıkrası gereği, maliyet – işletme gideri – kar unsurları ve piyasa koşulları dikkate alınmak suretiyle tespit edilen mal ve hizmetlerin 2023 yılı içindeki satışlarında ekte belirtilen birim fiyatlar uygulanacaktır.

2)  Uygulanacak metot ve analizlerde uyulması gereken usul ve esaslar

a)  Ekte yer alan birim fiyat listesinin (A.2) maddesinde belirtilen gürültü ölçüm fiyatı; görev tabanlı, iş tabanlı ve/veya tüm gün süreli ölçüm stratejileri kullanılarak yapılacak günlük gürültü maruziyet değerlendirmelerinin (Lex, 8 saat) her biri içindir. Kişisel Gürültü Maruziyeti Ölçümleri TS EN ISO 9612 metoduna göre yürütülecektir.

b)  Ekte yer alan birim fiyat listesinin (A.18-A.28) maddeleri arasında yer alan AAS analiz kalemleri için her bir ilave element analizi için birim fiyatlara 125 TL eklenir.

c)  Ekte yer alan birim fiyat listesinin (B.1.8) maddesinde belirtilen idrarda fenol analizi, benzen etiketlenmesinde kullanılan bir metottur.

d)  Ekte yer alan birim fiyat listesinin (B.1.9) maddesinde belirtilen idrarda hippürik asit analizi, toluen etiketlenmesinde kullanılan bir metottur.

e)  Ekte yer alan birim fiyat listesinin (B.1.10) maddesinde belirtilen idrarda TCA analizi, trikloroetilen etiketlenmesinde kullanılan bir metottur.

f)  Ekte yer alan birim fiyat listesinin (B.3.1) maddesinde belirtilen PA Akciğer Filmi Çekimi değerlendirme olmaksızın talep edilen birim fiyatıdır. Çekilen akciğer filminin standart radyolojik değerlendirilmesi de isteniyorsa Ek-1’de yer alan birim fiyat listesinin (B.3.2) maddesi de işaretlenmelidir. Radyografinin “ILO Uluslararası Pnömokonyoz Radyografileri Sınıflandırması” kurallarına göre iki okuyucu tarafından değerlendirilmesi isteniyorsa (B.3.3) işaretlenmelidir.

g)  Ekte yer alan birim fiyat listesinin (D.1.2) maddesinde belirtilen Asbest Söküm Uzmanlığı eğitiminde eğitici olarak yer alan kurum personeline bir defaya mahsus olmak üzere %50 indirim uygulanır.

h)  Ekte yer alan birim fiyat listesinin (D.5.1) maddesinde belirtilen eğitim ücreti 1 günlük ve kişi başı eğitim ücretidir.

(2023) İş Sağlığı ve Güvenliği Birim Fiyatları için tık​layınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir