Kemal Türkarslan Vefat Etti

İnşaat Yüksek Mühendisi Kemal Türkarslan (İTÜ-1973)

İMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştı. Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 5 Ekim 2012 tarihinde aramızdan ayrıldı. Türkarslan’ın cenazesi bugün Yıldız 4. Cadde Orta Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakiben Gölbaşı Mezarlığı’na defnedilecek.

Kemal Türkarslan, 30 Mart 1951 tarihinde Denizli’de doğdu. 1973 yılında İTÜ İnşaat Fakültesini bitirdi. 1973-1975 yıllarında Sümerbank İnşaat Müdürlüğü’nde çalıştı. 1976 yılında kendi mühendislik bürosunu açtı. 2002-2005 yılları arasında iki dönem İMO Ankara Şube Başkanlığı yaptı.

39 yıllık mesleki hayatında Türkiye’nin çeşitli illerinde kamu kuruluşlarına ait deprem güçlendirme projeleri, sağlık, eğitim ve endüstri yapıları, Milli Savunma Bakanlığı’na ait idari ve askeri binalar ile birçok özel nitelikli projelerin yapılmasının yanında verdiği konferans ve seminerle meslektaşlarının ve toplumun bilgilendirilmesine katkıda bulundu. Türkiye Barolar Birliği Hizmet Binası, Türkiye Barolar Birliği Ayaş Yaşam Merkezi ve Termal Oteli Kompleksi ve Roketsan Roket Sanayi A.Ş.’ye ait birçok yapının proje ve müşavirlik hizmetlerini yürütmüştür. Türkarslan, evli ve iki çocuk babasıydı.

Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Cemal Gökçe, Kemal Türkarslan’ı Anlatıyor

İnsanın içini burkan kayıplar vardır! Kemal’in kaybı da onlardan biridir. İsmini bilir, uzaktanda olsa tanırdım. İstanbul Teknik Üniversitesinden sınıf arkadaşlarının birçoğu benim yakın arkadaşımdı.

2002 yılında İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi başkanlığını üstlenmişti.

Bu süreç, Kemal’le olan meslektaşlık ve yöneticilik ilişkisinin yanına bir de dostluk ilişkisini ekledi.

2002-2004-2006 döneminde bir çok çalışma yapıldı odamızda.

Kemal Türkarslan, Oda başkanımız, Genel Sekreter ve benim de içinde bulunduğum beş kişilik “Yönetmelikler Kurulu-Komisyonu”; yıllardır güncelliğini yitiren Ana Yönetmelik başta olmak üzere bir çok yönetmeliğimizin değişmesini ve yenilenmesini sağladı.

Kemal, yıllardır böbreğinde bulunan taşı ne yazık ki farketmemiş, kanama nedeniyle hastaneye yatmak zorunda kalmıştı. Böbreğinden çıkarılan taş böbrekleri kadardı! Böbreğinin birini tümüyle kaplayan kocaman bir taştı! Böbrekler de böbrek kadar büyük bir taşın oluşabileceğini ancak o taşı gördükten sonra inanabildim.

İyi bir mühendisti Kemal Türkarslan. Birçok önemli yerlere yaptıgı projeleri var. Eğitici ve düzenleyici olarak odamızın meslekiçi seminerlerine ve kurslarına büyük katkıları oldu.

Dünün emek ve ürünleri bugünleri zenginleştirir. Dün yoksa bugün, bugün yoksa yarın olmaz..olsada çorak kalır. Kemal yaşamını yitirmiş olmasına rağmen bugünlere ışık tutan bir meslektaşımız ve bir yöneticimizdi.

Kemal Türkarslan’ın odamıza ve mühendislik alanına verdiği emek ve katkılarını unutmak mümkün değildir. Aramızdan çok erken ayrıldı. İki önemli ders bıraktı geride kalanlara..

1- Gerilim ve kavga ortamı yaratılarak yönetim olunabilir! Fakat alanınızın iktidarı olamaz, var olan sorunları çözemez siniz? Bunun için sorunların üzerini örtmeden demokratik bir tartışma ortamına her zaman ihtiyaç var!… Bu nedenle alanınızın iktidarı olmak, yönetim olmaktan çok daha önemlidir.

2- Hastalığın getirdiği sorunların çözümü, hastalanmadan önce yakalanırsa iyileşmek çok daha kolay olur. Bu nedenle sağlığınıza sahip çıkın, vücudunuzda bir sorun olmadan önce zaman zaman hekimlerin kapısını çalın.. yoksa çok geç kalmış olabilirsiniz!

5 Ekim 2012 tarihinde kaybettik Kemal’i… Çok erken oldu kaybı…

Mühendisliğinin ve birikiminin en olgun olduğu bir dönemde aramızdan ayrıldı. Başta eşi ve çocukları olmak üzere arkadaşlarını, dostlarını ve meslektaşlarını üzdü… Eşi Güler’e, oğlu Çağlar’a ve kızı Ceren’e bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum.

Emeklerini, ince esprilerini ve her zaman yüzünde var olan tebessümünü unutmayacağız.

Toprağı bol olsun, sevgi ve özlemle anıyorum Kemal’i…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir