ODE Camyünü Tesisi Hizmete Girdi

ODE Camyünü Üretim Tesisi Türkiye’nin İkinci Büyük Camyünü Tesisi Olarak Hizmete Girdi

40 milyon dolarlık camyünü yatırımı bir yıl içinde tamamlandı.

ODE Yalıtım’ın, Çorlu’da geçen yıl temelini attığı camyünü üretim tesisinin fırın ateşlemesi törenle gerçekleştirildi.

Yalıtım sektöründe en çok kullanılan malzemelerden biri olan camyünü üretimi yapılacak tesislerin yıllık üretim kapasitesi 500.000 metreküp. ODE’nin yatırımı, 40 milyon dolarlık büyüklüğü ile 2008 yılının en büyük yatırımları arasında yer alıyor.

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 40 milyon dolarlık yatırımla kurdukları camyünü üretim tesisini, Türk ekonomisi ve inşaat sanayinin hizmetine sunmaktan dolayı gururlu olduklarını ve yapılan yatırımın Türkiye ekonomisine 20 milyon dolar katma değer sağlayacağını söyledi.

Tesiste şilte, levha ve boru çeşitlerindeki camyünü üretiminin gerçekleştirileceğini belirten Turan, “Geçtiğimiz yıl temelini attığımızı yatırımımızı titiz ve disiplinli bir sürecin ardından tamamladık. Daha önce belirlediğimiz takvim uyarınca, adını mitolojideki ünlü tanrıça HERA’dan alan fırınımızın ateşlemesini 07 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirdik. İlk önce ortam sıcaklığıyla yanacak olan fırın 3 hafta süresince kademeli olarak 1500 dereceye çıkarak rejime girmiş olacak. ODE Camyünü Fırını “HERA” ilk ürününü ekim ayında çıkaracak. Öncelikle şilte ve levha camyünü üretimi ile başlayacağız. 2009 Ocak ayından itibaren boru tipi camyünü üretimine geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir