Süheyla Çebi Karahan

Süheyla Çebi Karahan

Süheyla Çebi Karahan 1968 yılında Trabzon’da doğdu ve yüksek öğrenimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde tamamladı. Üniversiteyi bitirdikten sonra Ankara’da 2 yıl boyunca serbest mimarlık bürolarında çalıştı, daha sonra Dorçe Prefabrik Yapı ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. firmasında kariyer hayatına devam etti.

1992 yılı itibariyle yönetici olarak çalışmaya başladığı Dorçe firmasının, 1998 yılında hissedarı oldu ve 2004 yılında şirket genel müdürlüğüne yükseldi.

Süheyla Çebi Karahan, Dünya Gazetesi tarafından yapılan ‘2002 yılı Başarılı İş Kadınları’ için düzenlenen ödül töreninde ödüle layık görüldü.

2004-2015 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı, 2016 yılı itibariyle firmanın Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı ve halen firmada Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak görev yapmaktadır.

Aynı zamanda ana firma Dorçe Holding A.Ş. ve alt firmaları Alçe Prefabrik Çelik Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve DOST Servis İnşaat Turizm Eğitim ve Ticaret Ltd. Şti. şirketlerinde Ortak/Yönetim Kurulu Başkanı olarak halen görevlerini sürdürmektedir.

Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeliğinin yanı sıra, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkan Vekili, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği TOBB kapsamında Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri Meclisi Üyesi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunda Türkiye–Mozambik İş Konseyi Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Evli ve 2 çocuk annesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir