Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Türkiye İlk 500’de Yer Bulamadı

Dünya Üniversiteleri Sıralaması: Times Higher Education (THE) 2022

Türkiye’den sıralamaya giren üniversiteler ilk 500’de yer bulamadı. Koç Üniversitesi’nin (511-520) ardından Sabancı Üniversitesi yer aldı. 541-550 aralığındaki bu üniversiteyi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) (551-560), Bilkent Üniversitesi (591-600) ve Boğaziçi Üniversitesi (701-750) takip etti.

Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralamaları Nedir?
Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralamaları en büyük ve en kapsamlı global üniversite sıralamasıdır. 2022 sıralamasında, 99 ülkede 1.600’den fazla üniversiteyi içermektedir.

Times Higher Education Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2022 tablosu için tıklayınız Bir kurumun dört alandaki performansını ölçen 13 performans göstergesine dayanmaktadır: öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm.

Üniversite sıralamaları önemli mi?
Times Higher Education Dünya Üniversite Sıralamaları seçeneklerinizi sıralamanıza ve duymayacağınız üniversitelerin farkına varmanızı sağlar. Dikkate alınan faktörler temelinde derlenerek hazırlanır.

Aynı zamanda, üniversite sıralamaları birlikte kullanılarak her üniversite ya da okulun ek araştırmalarını yapmanıza ve kendi tercihlerinize göre bilinçli bir tercih yapmanıza yardımcı olur.

Bu araçlar, üniversitenin ya da okulun sizin için ne kadar uygun olabileceğinin tek ölçüsü olmadığını hatırlatmak ve dikkate alınması gereken unsurlardan biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir