Elektra Elektronik 2023’te İhracatını Artıracak

Elektra Elektronik 2023’te Yeni Makine Yatırımıyla İhracatını Daha da Artıracak

Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, 2022 yılında döviz bazlı yüzde 35 büyüme sağladı. 2023’te üretimde kapasite artışı için yeni makine yatırımı yapmayı planlayan şirket, böylece hem yurt içinde hem de yurt dışında mevcut pazar payını daha da artırmayı amaçlıyor. Avrupa’da ve Türkiye’de yaşanan resesyona rağmen 2023 yılında yüzde 25 büyüme hedeflediklerini belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Armağan Şakar, toplam cirolarının yüzde 45’ini ihracatın oluşturduğunu açıkladı. 2022 yılında Ar-Ge merkezi olduklarını ve cirolarının yüzde 3’ünü bu alandaki çalışmalara ayırdıklarını söyleyen Şakar, 2023 yılında bu kapsamda ürün geliştirmeye ağırlık vereceklerinin altını çizdi.

Türkiye’den 6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkeye trafo ve enerji kalitesine yönelik elektronik ürünler ihraç eden Elektra Elektronik, 2022 yılında döviz bazlı yüzde 35 büyüme gösterdi. 43’üncü yılına gireceği 2023’te üretimde kapasite artışı için yeni makine yatırımı yapmayı planlayan şirket, bu sayede hem yurt içinde hem de yurt dışında mevcut pazar payını daha da artırmayı hedefliyor. Şirketin 2022 yılını değerlendiren ve yeni yıl hedeflerini açıklayan Elektra Elektronik Genel Müdürü Armağan Şakar, Avrupa’da ve Türkiye’de yaşanan resesyona rağmen 2023 yılında yüzde 25 büyüme öngördüklerini belirtti.

Avrupa’daki rakipleriyle yarışacak ölçüde pazar payı hedefliyor
Elektra Elektronik olarak 2022 yılında pazar paylarını ve istihdamı artırdıklarını ifade eden Armağan Şakar, “2023 yılı için kendimize koyduğumuz yüksek hedefleri yakalamak ve artan pazar payımıza paralel olarak öngördüğümüz teslim tarihlerine uymak için makine yatırımı yapma kararı aldık. Özellikle Avrupa’daki rakiplerimizle yarışacak ölçüde pazar payına sahip olmak istiyoruz. Pandemi ve sonrasında Çin’in yaşadığı tedarik sorunları halen devam ediyor. Bu nedenle Çin’den ürün alan birçok Avrupa firması yeni tedarikçi arayışını sürdürüyor. Bu durum bizim için bir fırsata dönüştü ve yıllardır görüştüğümüz birçok firmanın tedarikçisi olduk. 2022 yılında yurt dışında katıldığımız fuarlarla tohumlarını attığımız bu sürecin 2023’te de meyvelerini vereceğini düşünüyoruz.” dedi.

Ar-Ge merkezinde inovatif ürünler geliştirmeye ağırlık verecek
2022 yılında Ar-Ge merkezi olduklarını ve cirolarının yüzde 3’ünü bu alandaki çalışmalara ayırdıklarını söyleyen Armağan Şakar, 2023 yılında bu doğrultuda inovatif ürünler geliştirmeye odaklanacaklarını belirtti. Şakar, “Bu sene Türkiye içinde yeni bölge temsilcileri atayarak farklı bölgelerde daha aktif rol oynamaya başladık. Aynı şekilde Ar-Ge merkezi olmamızla birlikte Ar-Ge ekibimizin sayısını da artırdık. 2023’te bu kapsamda ihtiyacımıza yönelik kalifiye çalışan sayımızı da artırmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Güney Amerika cirosunu artırdı; Afrika, Rusya, Pakistan ve Belçika’ya odaklanacak
Toplam cirolarının yüzde 45’ini ihracatın oluşturduğunu ve 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla Güney Amerika cirosunda önemli bir artış yaşadıklarını bildiren Şakar; “Pandeminin hafiflemesinin ardından yaptığımız pazar araştırmaları ve müşteri ziyaretleriyle yeni numune çalışmaları alma imkanı yakaladık. Numune onaylarını aldığımız firmalar stok sipariş verdi. Bu sayede Güney Amerika’nın ihracat cirosu toplam ihracat rakamımızın yüzde 10’unu karşılar hale geldi. Toplamda altı Güney Amerika ülkesi portföyümüze girdi. Yanı sıra 2022 yılında Aktif Harmonik Filtre ürünümüzle birlikte yeni ürünümüz SVG için Afrika, Rusya, Pakistan ve Belçika gibi farklı ülkelerdeki müşterilerimiz teknik eğitim için firmamıza geldi. 2023 yılında da bu ülkelerin pazarlarına daha yoğun bir şekilde ihracat yapmayı planlıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir