Pangeos Dünyanın En Büyük Yüzen Yapısı Olacak

Pangeos Terayacht Suudi Arabistan’da Dünyanın En Büyük Yüzen Yapısı Olacak

Suudi Arabistan yine çılgın bir projeye hazırlanıyor; Pangeos Dünyanın en büyük yüzen yapısı için çalışmalara başladı. Kaplumbağa şeklindeki yatın villaları, alışveriş merkezlerini, plajları ile kendi başına bir şehir gibi. 5 milyar USD bedelindeki proje aynı anda 60.000 kişiye hizmet verebilecek.

Pangeos, İtalyan tasarım stüdyosu Lazzarini tarafından tasarlandı ve adını Paleozoik ve Mezozoik çağlarda süper kıta olan Pangea’dan alıyor.

En geniş yeri 610 metre olan Pangeos, fiilen bir yat-kent olacak. Bu bir süper boy kaplumbağa.

Kaplumbağa şeklindeki yatın villaları, alışveriş merkezleri ve hatta bir plajı da olacak. Türünün tek örneği olan yüzen şehir, her bir kaplumbağa ayağında yer alan 19 villa ve 64 daireye sahip olacak. Bir çatı bahçesinin ve hatta bir alışveriş merkezinin keyfini çıkarabileceksiniz.

Geleceğin şehri Riyad’daki ücretsiz The Line sergisinde.

Şehir, limanın girişinden başlayarak her biri çeşitli bloklara bölünmüş dokuz pruvadan oluşacak ve daha sonra özel evlere, binalara ve çatı teraslarına giden teraslı villalara kadar uzayacak olan ana alana ulaşacak.

Ayrıca, uçan araçlar için bir iniş üssü görevi gören bir üst kaplumbağa kabuğu bölgesi barındıracak.

Kaplumbağa süper yat dünya çapında durmadan dolaşacak şekilde tasarlandı. Ek olarak, bu yeşil enerji kaynaklarına sahip tam anlamıyla yeşil bir kaplumbağadır. Pangeos, okyanus dalgalarından ve güneş paneli çatılarından güç üretecek.

Pangeos kaplumbağa hızında hareket etmiyor. Mega projenin sekiz yılda tamamlanacağı tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir