Güneş Panellerini Rulo Halı Gibi Seren Teknoloji

Güneş Panellerini (Yuvarlanabilir) Rulo Halı Gibi Seren Patentli Bir Teknoloji

Roll-Array adı verilen teknoloji, herhangi bir 4×4 araba ile çekilebilir. 2012 yılında özellikle yuvarlanabilir güneş dizisini geliştirmek için kurulmuş bir şirket olan Renovagen tarafından geliştirilmiştir.

İlk olarak Treehugger tarafından keşfedilen sistemin kullanımı oldukça basit. Öncelikle Roll-Array’i arabanın arkasına asın ve güneş panellerini yerleştirmek istediğiniz yere bırakın. Ardından Roll-Array’i bir arabanın arkasına bağlamak için bir makara kullanın.

Arabayı ileri doğru sürün ve makaranın Roll-Array’i bir halı gibi çekmesine izin verin. Ve işte, güneş panelleriniz iki dakika içinde seriliyor, Renovagen web sitesinde yazıyor.

Güneş alanı ayrıca saatte 80 mile kadar rüzgarlara dayanabilmesi için yere kolayca sabitlenir.

Bir Renovagen videosuna göre, bir güneş enerjisi alanını manuel olarak kurmak yaklaşık 22 saat sürüyor. Bu arada, pilleri ve invertörleri içeren Roll-Array’i kurmak için yalnızca iki kişi gerekir.

Güneş panelleri açıldıktan sonra ek işçilik gerekmez çünkü her şey önceden kablolanmış ve bağlanmış olarak gelir. Renovagen web sitesine göre, paneller 100kWp’ye kadar güç sağlıyor. Diğer taşınabilir güneş ürünlerinden 10 kat daha fazla güç.

Roll-Array sadece güneş panelleri kurmanın daha verimli bir yolu değil, aynı zamanda diğer güneş paneli kurulumları gibi büyük dizel jeneratörler gerektirmediği için yakıt maliyetlerinin düşürülmesine de yardımcı oluyor.

Renovagen, sistemin askeri üsler ve afet yardımı için mükemmel olduğunu belirtiyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir