İstanbul Modern, New York Times’ın “2023’te Görülmesi Gereken 52 Yer” Listesinde

İstanbul Modern’in Yeni Binası The New York Times Gazetesi Web Sitesinde “2023’te Görülmesi Gereken 52 Yer” Listesinde

Pritzker Ödüllü mimar Renzo Piano tarafından tasarlanan ve Yapı Merkezi’nin anahtar teslim olarak inşa ettiği, 35.000 m²’lik inşaat alanına sahip İstanbul Modern yeni binası, The New York Times gazetesi, web sitesinde yer alan “2023’te Görülmesi Gereken 52 Yer” Listesi’nde yer aldı!

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi olarak 2004 yılında Karaköy’de kurulan İstanbul Modern, ülkemizin sanatsal yaratıcılığını ve kültürel kimliğini ulusal ve uluslararası sanat ortamıyla paylaşıyor. Kurulduğu günden bu yana 8 milyon 500 bin ziyaretçiyi ağırlayan müze, 850 bin çocuk ve genci de ücretsiz sanat eğitimleriyle buluşturdu.

Karaköy’deki eski yerinde yeniden kapılarını açacak olan İstanbul Modern’in yeni binası; Centre Pompidou, Whitney Müzesi, Centro Botin, Beyeler Vakfı Müzesi gibi uluslararası pek çok müze ve sanat kurumunu tasarlayan, Pritzker ödüllü mimar Renzo Piano imzasını taşıyor.

Uluslararası standartlarda bir müze olarak izleyiciyi merkezine alan İstanbul Modern’in yeni binası, sergi salonları, eğitim atölyeleri, sinema, kütüphane, tasarım mağazası, etkinlik alanları, kafe ve restoranıyla sanatseverleri yakın bir zamanda ağırlamaya hazırlanıyor.

The New York Times “Modern Türkiye’nin yüzüncü yılı için bir şehrin tarihi mimarisini canlandırmak” başlığını taşıyan makalesinde, İstanbul’un Feshane, Yedikule Gazhanesi ve Haliç Tersanesi gibi yakın zamanda yenilenmiş tarihi yapılarından da bahsediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir