Ersin Arıoğlu Vefat Etti

İnşaat Yüksek Mühendisi, Dr. Ersin Arıoğlu

Yapı Merkezi Kurucu Ortağı ve Onursal Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi, duayen ve hayırsever iş insanı, Dr. Ersin Arıoğlu aramızdan ayrıldı.

Ersin Arıoğlu, 29 Mart 2023 Çarşamba günü Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası, Aşiyan Mezarlığı’nda defnedilecektir.

Ersin Arıoğlu 1940’da İstanbul’da doğdu. 1963 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden İnşaat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 1969 yılına kadar aynı fakültenin yapı statiği kürsüsünde öğretim görevlisi ve asistan olarak akademik hayatını sürdürdü.

Ersin Arıoğlu, 1965 senesinde İstanbul’da Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.’yi kurdu. 1969’dan Kasım 2002’ye kadar bu şirketin başkanlığını yaptı. Kasım 2002’de TBMM’ye milletvekili olarak seçildi. Temmuz 2007’den itibaren Yapı Merkezi Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Arıoğlu, çeşitli alanlardaki katkıları dolayısıyla nişan ve özel beratlarla takdir edilmiş ve Fahri Doktor Derecesi ile taltif olunmuştur. 1995-2002 döneminde İstanbul Bilim Merkezi Vakfı’nın başkanlığını yapmıştır.

Yapı Merkezi, Avrasya Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi projeleri hayata geçirdi.

Ailesine ve Yapı Merkezi camiasına başsağlığı dileriz. Allah rahmet eylesin.

  • Allah Rahmet eylesin. Yakınlarına ve Dostlarına başsağlığı diliyorum.

    Bayram Tiryaki 15 Haziran 2023 10:52 Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir