Suudi Arabistan Kızıl Deniz Uluslararası Havaalanı

Suudi Arabistan Kızıl Deniz Uluslararası Havaalanı 2023’de Açılacak

Kızıl Deniz yeni uluslararası havaalanı Suudi Arabistan Krallığı’nın kuzeybatı kıyısındaki rejeneratif turizm programının bir parçası olarak 2023’te yolcu operasyonlarına başlayacağını duyurdu.

Kızıl Deniz Uluslararası Havalimanı gelişimi içindeki 90’dan fazla el değmemiş adayı, kumsalları, volkanları, çöl kumullarını, dağ kanyonlarını ve tarihi kültürel alanları ziyaret eden turistlere hizmet verecek.

Kızıl Deniz Projesi tatil beldesi, 22 ada ve altı kara sahasında bir yat limanı ve eğlence tesisleri ile birlikte 50 otel ve 1.300 konuttan oluşacaktır.

TRSDC Grup CEO’su John Pagano’nun açıklamasına göre; “Havaalanı yalnızca sürdürülebilir bir şekilde tasarlanmakla kalmıyor, aynı zamanda çevredeki çölün, yeşil vahanın ve denizin şekillerinden de ilham alıyor. Reem Emirates Suudi firmasının teslim edeceği çatı kaplaması, merkezden yayılan kumul benzeri bölmelerle bunu simgeliyor ve konuklar Kızıl Deniz’e yukarıdan ilk geldiklerinde göz alıcı bir karşılama sağlıyor.”

Yeni uluslararası havalimanı, Foster+Partners RSG tarafından tasarlandı ve yaklaşık 1 milyar SAR (266 milyon USD) değerindeki bir anlaşma kapsamında Daa International tarafından işletilecek.

Havalimanının tamamı yenilenebilir enerji ile işletilecek.

Daha sakin dönemlerde alanların kapatılmasına izin vererek, tüm bölümlere güç verme ihtiyacını ve enerji israfını azaltan beş mini terminale sahip olacak.

Bu uluslararası havalimanına ek olarak, elektrik ve hidrojenle çalışan ortak ulaşımı teşvik etmek için yerel bir hareketlilik planı başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir