Birleşik Krallık’ta Shotton Kağıt Fabrikası Projesi

Shotton Kağıt Fabrikası Projesi

Birleşik Krallık’ta Shotton’da gerçekleştirilen Shotton Kağıt Fabrikası projemizdeki çalışmalar hızla devam etmektedir. Proje kapsamının birinci aşamasında; toplam kapalı alanı 68.800 m² olan; kağıt fabrikası kimyasal maddeler binası (1.495 m²), birleşik ısı ve güç sistemi binası (8.085 m²) ve atık su arıtma tesisi binasını (500 m²) içeren yeni bir karton fabrikası inşa edilecektir. Projenin 2025 1. çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir.

İşveren: Shotton Mill Limited (Modern Karton/Eren Holding)
Kontrat Tipi: Mühendislik (Dizayn Çalışması), Satın Alma, İnşaat
Sektör: Bina Projeleri
Konum: Shotton, Birleşik Krallık
Proje Süresi: Kasım 2022-2025 1. Çeyrek

Proje Tanımı: ENKA, sektördeki en büyük kağıt, karton ve oluklu mukavva ambalaj ürünleri üreticilerinden biri olan Modern Karton/Eren Holding’in sahibi olduğu Shotton Mill Limited şirketi ile Kuzey Galler’in Flintshire ilindeki Dee Irmağı ağzında yer alan bir kağıt fabrikasının inşaatı için sözleşme imzalamıştır.

Proje inşaat sahasının kuzey, batı ve güney sınırlarında Weighbridge Road/A548 yer almaktadır. İnşaat sahasının güney sınırında ise Tata Steel Limited şirketinin sahibi olduğu ve işlettiği endüstriyel alan bulunmaktadır. Dee Irmağı inşaat sahasından yaklaşık 1,1 kilometre mesafededir.

Planlanan proje faaliyetlerinin 1. aşamasının gerçekleştirileceği konumda mevcut kağıt fabrikasına ait kağıt üretimi makineleri, depo alanı ve sevkiyat alanı yer almaktadır.

Dönüşüm projesiyle birlikte tesis, kağıt üretiminden karton, oluklu mukavva ambalaj ve kağıt mendil üretimine geçecektir. Proje mevcut yapıların devreden çıkarılması ve yıkımını ve yeni imalat ekipmanını barındıracak yeni tesislerin inşasını gerektirmektedir.

Proje faaliyetlerinin 1. Aşamasında yeni bir kağıt fabrikası, depolama ve sevkiyat alanı, birleşik ısı ve güç sistemi binası ve atık su arıtma tesisi binasını içeren yeni bir karton fabrikası inşa edilecektir.

ENKA’nın Hizmetlerinin Kapsamı
ENKA, yeni tesisin proje belgelerinin hazırlanmasından ve aşağıda sıralanan tüm inşaat ve kurulum işlerinden sorumlu olacaktır:
• Kazık işleri
• Kazı ve dolgu işleri
• Betonarme işleri
• Prekast beton kolon ve duvar işleri
• Yapı çeliği işleri
• Mimari işler
• Çatı yalıtımı işleri
• Mekanik kurulum işleri
• Elektrik kurulumu işleri
• Dış altyapı işleri
• Peyzaj işleri

Tasarım, Detay Mühendislik Hizmetleri: Eren Holding/Modern Karton bünyesinde yer alan Shotton Mill LTD’in Deeside, Kuzey Galler’de hayata geçireceği “Tissue Shotton Faz-1” projesi ile yıllık 70.000 ton temizlik kağıdı üretilmesi planlanmaktadır. Kapalı alanı yaklaşık 30.000 m² olan tesisin bu tesisin tasarım ve detay mühendislik hizmetleri multi-disiplin olarak BIM LOD300 seviyesinde Prokon Mühendislik tarafından sağlamıştır. Tüm mühendislik çalışmaları BS-EN standartları uyarınca RIBA 1-2-3 ve 4 aşamalarını kapsayacak şekilde tamamlanmıştır. Prokon Mühendislik bu proje ile referanslarına 3. Temizlik Kağıdı Tesisini eklemiş bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir