İstanbul Finans Merkezi

İstanbul Finans Merkezi

Finans alanında uluslararası piyasalarla entegrasyon ve etkin bir ekosistem sunma amacıyla yola çıkan İstanbul Finans Merkezi, kısa vadede bölgesel, orta vadede ise küresel bir merkez olmayı hedeflemekte ve bu doğrultuda kamu ve özel sektör bankalarını, portföy yönetim şirketlerini, aracı kurumları, sigorta şirketlerini, profesyonel hizmet şirketleri ile farklı kategorilerden ulusal ve uluslararası finansal kuruluşları bir araya getirmektedir.

Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunacak ve finansal piyasaların gelişimini destekleyecek ürünlerin ve araçların merkezi haline gelecek projede Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Türkiye Sigorta ve İŞ GYO ofisleri bulunmaktadır.

İstanbul Finans Merkezi, 1,4 milyon m² ofis alanları, 100 bin m² alışveriş merkezi, 2.100 kişilik konferans merkezi, 30 bin m² 5 yıldızlı oteli, 26 bin araç kapasiteli otoparkı ve akıllı şehir modeliyle yönetimi ile iş dünyasının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

İstanbul Finans Merkezi günlük yaklaşık 75 bin çalışan ve ziyaretçileri sağlıklı, konforlu, çevreye ve sosyal hayata değer katan bir ortamda ağırlamayı hedefliyor.

Ofisler
İstanbul Finans Merkezi bünyesinde kamu ve özel sektör bankaları, piyasa denetleyici ve düzenleyici kurumlar, sigorta şirketleri ve bağımsız ofis alanlarının da yer aldığı 21 ofis binasından oluşmaktadır.

İstanbul Finans Merkezi içerisinde yer alan tüm ofis alanları dünya standartlarında yüksek teknoloji ile donatılmıştır. Açılabilir pencereler ve UV filtreli havalandırma sistemlerine sahip olan ofis binaları, ortak çalışma alanları ve toplantı salonları ile birlikte İFM kampüsü içerisinde çalışanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet vermektedir.

Alışveriş Merkezi
İFM AVM, sosyal, sanatsal ve kültürel yaşamın yanı sıra çevre yolu ve metro bağlantıları sayesinde konforlu ulaşım imkanları da sunuyor. 100.000 m² kiralanabilir alandaki 350’ye yakın ticari ünite ile İFM AVM, günlük 100.000 çalışan ve ziyaretçiye hizmet verecek.

Çalışan ve ziyaretçilerin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanan İFM AVM, iki katta toplam 3,3 kilometre uzunluğundaki cadde, sokak ve meydanlara yayılmış yerli ve uluslararası perakende mağazalarıyla açık havada alışveriş konforu yaşatacak.

İFM’de yer alan 1.000’den fazla kurumun, çalışanlarının ve günlük ziyaretçilerinin ihtiyaçlarının karşılanması için AVM içerisinde; gastronomi, giyim, teknoloji, sanat, eğlence ve diğer perakende kategorileriyle geniş hizmet ve marka yelpazesi sunulacak.

Otel
İstanbul Finans Merkezi bünyesinde yer alan otel, 57.000 m²’lik inşaat alanına yayılmış, 5 yıldızlı uzun dönemli konaklamaya uygun yapıda ve ziyaretçilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır.

Yaklaşık 325 oda sayısı ve 75’e yakın uzun süreli konaklamaya uygun oda tipi ile konaklama hizmeti verecektir. Ayrıca, otelde SPA merkezi, yüzme havuzu, spor salonu ve restoranı da yer almaktadır.

Kongre Merkezi
İFM Kongre Merkezi 22.000 m² alanı ve yaklaşık 2 bin 100 kişilik kapasitesiyle, ulusal ve uluslararası çapta etkinliklere ev sahipliği yapacak.

İFM Kongre Merkezi ekonomi, finans, enerji ve çevre politikaları başta olmak üzere, inovasyondan finansal teknolojilere, katılım finanstan yatırımlara birçok alanda düzenlenecek etkinliklerde sektör liderlerini ağırlayacak. İFM Kongre Merkezi ayrıca yerli ve yabancı sanatçıların konserleri, sergileri ve sohbet toplantıları gibi kültürel ve sanatsal etkinliklere de kapılarını açacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir