OYAK’ın Bünyesindeki Manisa Miilux OY’un Yeni Zırh Çeliği Fabrikası

Miilux, 20 Yıllık Tecrübesi İle Türkiye’nin En Kaliteli Zırh Çeliğini Üretiyor

Miilux Oy ısıl işlem çeliklerinin üretimi konusunda uzmanlaşmış Finlandiyalı bir üretim şirketidir ve çoğunluk hisseleri Şubat 2019’da OYAK tarafından satın alınmıştır. %100 hissedarı Miilux Oy olan MIILUX YÜKSEK MUKAVEMETLİ ÇELİK ÜRETİM A.Ş. (Miilux), 28 Mayıs 2019’da, Manisa OSB’de ısıl işlem çelikleri üretmek üzere kurulmuştur.

Türkiye’de mevcut durumda ısıl işlem görmüş ürünlerin tamamı yurt dışından karşılanmakta iken Miilux, ülkemizde ısıl işlem çeliklerinin üretilmesini sağlamakta, böylelikle tedarik sıkıntısından kaynaklanan dışa bağımlılığı önemli ölçüde azalmaktadır. Miilux, ülkemiz için stratejik öneme sahip ısıl işlem görmüş yüksek mukavemetli çeliklerin üretimini gerçekleştirerek; zırhlı araçlar, mayın ve balistik koruma gerektiren sistem üreticileri ile iş makineleri, inşaat, makine, madencilik, vb. sektörlere gereken komponent ve levhaları rekabetçi koşullarla ve hızlı teslimat süreleriyle temin edebilmektedir.

Miilux Türkiye tesislerinde; ısıl işlem ve su verme hattı, soğuk doğrultma hattı, temperleme fırını, kumlama-boyama, lazer kesim makineleri bulunmaktadır.

Zırh Çelikleri
Miilux Protection® markası adı altında pazara sunulan zırh çelikleri, taktik tekerlekli veya paletli muharebe araç üreticilerine balistik koruma sağlamaktadır. Ayrıca balistik koruma ihtiyacı duyulan ısıl işlemli çelik ürünler için de, farklı ürün tiplerinde farklı çözümler sunulmaktadır. Penetrasyona karşı dirençli ve yüksek tokluk özelliklerine sahip olan Miilux Protection® zırh çelikleri, üstün bükülebilirlik ve kaynaklanabilirlik özellikleri ile müşterilerine hizmet vermektedir. Miilux Protection® ürünlerimiz, 4-152 mm kalınlıklarda ve 2500×8500 mm maksimum boyutlarda mevcut olan Miilux Protection® 500, Miilux Protection® 280T, Protection® 440T, Protection® 500T ve Miilux Protection® 600T çelik kalitelerini içerir.

Zırh Çelik Ürünleri

PROTECTION 500
Yüksek sertliğe sahip balistik penetrasyona karşı dirençli zırh çeliği.

Protection 500; 4.00–40.00 mm sipariş kalınlığı ve 480-560 HBW sertlik aralığında tedarik edilir.

PROTECTION 280T
Protection 280T; düşük sertlik ve yüksek tokluğa sahip, patlama ve şok dalgalarına karşı dirençli zırh çeliğidir.

Muharebe tankları, zırhlı personel taşıyıcıları gibi zırhlı araç tasamlarında tercih edilir.

TPROTECTION 440T
Yüksek tokluğa sahip, penetrasyon ve şok direncini birlikte sağlayabilen (Mayın, El Yapımı Patlayıcı vb.) zırh çeliği.

Protection 440T; 4.00–20.00 mm sipariş kalınlığı ve 420-480 HBW sertlik aralığında tedarik edilir.

TPROTECTION 500T
Yüksek sertlik ve tokluğa sahip, balistik penetrasyona dirençli zırh çeliği.

Koruma 500T; 4.00–24.00 mm kalınlık ve 480-560 HBW sertlik aralığında sipariş edilir.

TPROTECTION 600T
Ultra-yüksek-sertlikte balistik penetrasyona karşı yüksek dirençli zırh çeliği.

Protection 600T; 4.00–20.00 mm sipariş kalınlığı aralığında 570-650 HBW sertlik aralığında tedarik edilir.

Aşınmaya Dirençli Çelikler
Miilux ürünleri boyutsal olarak hassastır, aşınmaya dayanıklı komponent parçalar ve aşınmaya dayanıklı levhalar olarak kullanıma hazır durumdadır. Komponent parça üretiminde kenardan kenara sertleştirme teknolojisi kullanılarak homojen sertlik tüm parçalarda sağlanır.

Miilux ürünlerini; ekstra markalama, ekstra testler, paketleme şekli, koruyucu boya uygulaması vb. özel istekleriniz doğrultusunda sipariş aşamasında talep edebilirsiniz.

Kırıcılar, kazıcılar, madencilik makinelerinin aşınma parçaları, damper gövdeleri, buldozer bıçağı, oluk-besleyiciler ve benzeri aşınma parçalarında mükemmel tasarım çözümleri sunar. Miilux 400, 450 ve 500 ürünler; sürtünme ve aşınmaya karşı geleneksel malzemelere kıyasla yüksek kullanım ömrüne sahiptir. Ayrıca daha ince malzeme kullanımına imkan sağlayarak gövde ağırlığını düşürür ve yük kapasitesini arttırır. Üretimde olumlu kesim ve kaynaklama davranışı gösterir.

Aşınmaya Dirençli Çelik Ürünleri

MIILUX 400
Miilux Aşınmaya Dayanıklı Çelikleri boyutsal olarak hassastır, komponent parçalar ve aşınmaya dayanıklı levhalar olarak kullanıma hazır durumdadır. Komponent parça üretiminde kenardan kenara sertleştirme teknolojisi kullanılarak homojen sertlik tüm parçada sağlanır.

Kırıcılar, kazıcılar, madencilik makinelerinin aşınma parçaları, damper gövdeleri, buldozer bıçağı, oluk-besleyiciler ve benzeri aşınma parçalarında mükemmel tasarım çözümleri sunar. Sürtünme ve aşınmaya karşı Miilux 400 kullanılarak geleneksel malzemelere kıyasla yüksek kullanım ömrü sağlanır. Ayrıca daha ince malzeme kullanımına imkan sağlayarak gövde ağırlığını düşürür ve yük kapasitesini arttırır. Üretimde olumlu kesim ve kaynaklama davranışı gösterir.

Miilux 400; 4.00-60.00 mm sipariş kalınlığı ve 370-460 HBW sertlik aralığında tedarik edilir.

MIILUX 450
Madencilik makinelerinin aşınma parçaları, damper gövdeleri, buldozer bıçağı, Kırıcılar, kazıcılar, oluk-besleyiciler ve benzeri aşınma parçalarında İnovatif tasarım çözümleri sunan Miilux Aşınmaya Dayanıklı Çelikleri sürtünme ve aşınmaya karşı kullanılarak geleneksel malzemelere kıyasla yüksek kullanım ömrü sağlar.

Miilux 450 Kenardan kenara sertleştirme teknolojisi kullanıldığı için komponent parça üretiminde homojen sertlik tüm parçada sağlanır. Yük kapasitesini arttırmasının yanında gövde ağırlığını daha ince malzeme kullanımına imkan sağlayarak düşürür. Üretimde olumlu kesim ve kaynaklama davranışı gösterir.

Miilux 450; 4.00-60.00 mm sipariş kalınlığı ve 370-460 HBW sertlik aralığında tedarik edilir.

MIILUX 500
Miilux Aşınmaya Dayanıklı Çelikleri boyutsal olarak hassastır, komponent parçalar ve aşınmaya dayanıklı levhalar olarak kullanıma hazır durumdadır. Komponent parça üretiminde kenardan kenara sertleştirme teknolojisi kullanılarak homojen sertlik tüm parçada sağlanır.

Kırıcılar, kazıcılar, madencilik makinelerinin aşınma parçaları, damper gövdeleri, buldozer bıçağı, oluk-besleyiciler ve benzeri aşınma parçalarında mükemmel tasarım çözümleri sunar. Sürtünme ve aşınmaya karşı Miilux 500 kullanılarak geleneksel malzemelere kıyasla yüksek kullanım ömrü sağlanır. Ayrıca daha ince malzeme kullanımına imkan sağlayarak gövde ağırlığını düşürür ve yük kapasitesini arttırır. Üretimde olumlu kesim ve kaynaklama davranışı gösterir.

Miilux 500; 4.00-60.00 mm sipariş kalınlığı ve 450-560 HBW sertlik aralığında tedarik edilir.

Yüksek Mukavemetli Çelikler
Yüksek Mukavemetli Çelik Ürünleri çok yakında satışta olacak.

Hizmetler

Soğuk Doğrultma
5–25 mm kalınlık aralığında 260-1250 MPa mekanik mukavemete sahip levhaların yüzeylerinde oluşan şekil bozukluklarının giderilmesi, yüzey düzgünlüğünün sağlanması ve ısıl işlem, haddeleme, soğuk işlem vb. sonrası malzemede oluşan iç gerilmelerin alınması için çelik levhalara doğrultma hizmeti sağlanır.

Lazer
3 m x 10 m tabla genişliği 12 mm’ye kadar açılı 25 mm’ye kadar düz lazer kesim hizmeti ile her türlü çelik levha kesim işlemi yapılır.

Kumlama ve Boyama
Çelik levhaların korozyon direncini arttırarak stok ömrünü uzatmak için maksimum 100 mm kalınlık ve 2500 mm genişliğe kadar levhaların otomatik olarak önce Sa standartlarına göre yüzey temizliği ve pürüzlülüğü için kumlanıp sonra “shop primer” astar boya ile boyanması yapılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir