Buildexpo Afrika 2024 Kenya ve Tanzanya Fuarları

Buildexpo Afrika, Kenya ve Tanzanya Fuarları 2024

Buildexpo Afrika 05-07 Haziran 2024 Kenya Fuarı Hakkında
Buildexpo Afrika, inşaat malzemeleri, madencilik makineleri, inşaat makineleri ve ağır ekipmanlarda en son teknolojilerin en geniş yelpazesine sahip tek fuardır. Doğu Afrika’nın en büyük yapı ve inşaat fuarı Buildexpo’nun 25. edisyonunda, 40’ı aşkın ülkeden altyapı geliştirme alanında en iyi katılımcıları sizlerle buluşturuyor.

10.000 metrekareden fazla bir alanda sergilenen 10.000’den fazla ürün, ekipman ve makinenin yer aldığı üç günlük etkinlik boyunca yaklaşık 14,3 milyon iş fırsatı arasından size en uygun olanı bulun. Geçen yılki etkinlik Hindistan, Türkiye, Çin, İtalya, Malezya ve Almanya’dan uluslararası pavyon katılımına sahne oldu.

Yıllar geçtikçe sadece Kenya pazarının değil, tüm Doğu Afrika bölgesinin taleplerini karşılayacak şekilde büyüdük. Bu mega fuar, uluslararası oyuncuların ürün ve hizmetlerini Afrika’daki büyük pazara sergilemeleri için ideal bir forumdur.

Doğu Afrika’nın dört bir yanından ziyaretçi alıyoruz ve ticari ziyaretçiler, Kenya, Tanzanya, Etiyopya, Uganda, Somali, Mozambik ve Kongo’daki bölgesel ticaret kuruluşlarıyla işbirliği içinde doğrudan davet ediliyor. Kenya kesinlikle Afrika’nın en büyük pazarlarından biri ancak Buildexpo aynı zamanda komşu ülkelerden tüccar ve ithalatçıları çekme konusuna da büyük önem veriyor.

Dünya Bankası’na göre altyapı, Afrika’nın ekonomik toparlanmasının anahtarıdır ve kıtanın sürekli kalkınmasında çok daha büyük bir rol oynayacaktır. Özellikle Kenya, ayrılmış ekonomik bölgeleri, ticari ve konut binaları ve turistlere yönelik tatil köyleriyle altyapı ve kentleşme alanında dev ilerlemeler kaydediyor. Ülkenin altyapı ve inşaat sektörü değerinin 2019 ile 2020 yılları arasında iki katına çıkması bekleniyor. İnşaat malzemesi ve makine talebinde şimdiden bir artış yaşandı.

Daha detaylı bilgilere Buildexpo Kenya 2024 ulaşabilirsiniz.

Buildexpo Afrika 25-27 Eylül 2024 Tanzanya Fuarı Hakkında
Buildexpo Afrika, Yapı ve İnşaat Ürünleri, Ekipmanları Uluslararası Ticaret Fuarı & Makina, her yıl Dar es Salaam’da düzenlenen Tanzanya’nın en büyük ticaret etkinliğidir. Sergi, 30’dan fazla ülkeden şirketlerin ve Doğu ve Orta Afrika’nın her yerinden ziyaretçinin ilgisini çekiyor ve böylece katılımcılara aynı anda birden fazla ülkeyi keşfetmek için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Tanzanya önemli bir bölgesel ticaret merkezi olarak ortaya çıktı ve aynı zamanda Afrika kıtasına açılan önemli bir kapı olacak şekilde konumlandırıldı. Yakın tarihli bir rapora göre, Tanzanya’daki inşaat sektörünün altyapı geliştirme, kentleşme, sanayileşme ve konut talebine yönelik artan kamu ve özel yatırımların etkisiyle %9,5’lik bileşik yıllık büyüme oranında (CAGR) büyümesi bekleniyor.

Dünya Bankası’na göre Tanzanya’nın mal ve hizmet ithalatı 10,9 milyar doları buldu; bunun 2,5 milyar doları (%23) inşaat ve inşaat sektörünün gelişimi için gerekli olan makine, ekipman, araç vb. sermaye mallarının ithalatıydı. Tanzanya yabancı yatırımcılara oldukça dostane ve iş ortamı sunuyor. Vergiler oldukça düşük ve komşu ülkelere yeniden ihracat ya çok düşük ya da muaf.

Daha detaylı bilgilere Buildexpo Tanzania 2024 ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir