THE 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında ODTÜ Birinci Sırada

Times Higher Education 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) saygın sıralama kuruluşlarından İngiltere’deki Times Higher Education 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 351-400 bandında yer alarak Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında birinci sıraya, tüm üniversiteler arasında ise iki vakıf üniversiteleri ile beraber ilk sıraya yerleşme başarısını göstermekle kalmayıp dünya genelinde üst %19,70’lik başarı diliminde yer alarak tüm yılların en yüksek başarı seviyesine ulaştı. Açıklanan sonuçlara göre ODTÜ Öğretim ve Araştırma Ortamı boyutlarında Türk üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı. Öğretim Boyutundaki sıralamasını da geçen yıla göre 76 sıra yükselterek dünya genelinde 213. sıraya yükseldi.

Öte yandan, ODTÜ, Haziran 2023 içerisinde açıklanan QS 2024 Dünya Üniversiteleri sıralamasında dünya üniversiteleri arasında 336’ncı, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında ise birinci sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atmıştı.

ODTÜ her iki sıralama kuruluşunda da ülkemizde ilk 400’e giren tek üniversitedir.

QS ve THE 2024 sıralamasında olduğu gibi, geçtiğimiz hafta açıklanan QS 2024 Avrupa Üniversiteleri Sıralaması’nda da önemli bir başarı elde ederek tüm dünya nezdinde Türkiye’nin en iyi üniversitesi olduğumuzu ortaya koydu. Bundan sonraki hedefi, aynı hızla ve istikrarla sürdürülebilir bir yaklaşımla yükselişini sürdürerek dünyanın en iyi üniversiteleri arasındaki yerini sağlamlaştırmak olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir