Çelik İnşaat Sektöründe Dev İş Birliği

Habib Makina, Çelik İşleme Makinaları Graebener Maschinentechnik’in Türkiye’deki Tek Temsilcisi Oldu

43 yıldır çelik plaka ve boru işleme makinalarında tek adres olan Habib Makina, çelik işleme makinalarında 100 yıldan fazla deneyimli Alman Graebener® markasının Türkiye’deki tek temsilcisi oldu.

Sektöründeki 43 yıllık deneyimi ile Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu’nun lider markalarını Türkiye endüstrisi ile buluşturan Habib Makina, şimdi de çelik işleme makinalarında 100 yıldan fazla deneyime sahip Alman Graebener® markasının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü oldu. Graebener®’in sunduğu ürünler arasında gemi panel üretimi, frezeli profil kaynak ağzı açma makinaları, frezeli plaka kaynak ağzı açma makinaları, frezeli kaynak ağzı açma makinaları (dairesel ve uzunlamasına), kök kaldırma makineleri ve boru kaynak ağzı açma makineleri gibi kritik sektörlerde kullanılan ve firmanın üretim ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen çözümler yer alıyor.

Sektördeki 43 yıllık tecrübeleri sayesinde yüksek kalitedeki makinaları, hızlı servis ve hızlı yedek parça imkânı ile endüstrinin kullanımına sunduklarını belirten Habib Makina Başkan Vekili Yusuf Habib, “Son olarak çelik işleme makinalarında 100 yıldan fazla deneyimli Alman Graebener® markasının Türkiye’deki gücünü arttırdık. Gerçekleştirdiğimiz anlaşma ile Graebener® Maschinentechnik’in ülkemizdeki tek yetkili distribütörü olduk. Graebener® birçok önemli endüstri için makinalar ve çözümler sunmaktadır. LSAW boru üreticileri için üretim hatları; Basınçlı kap, rüzgâr kule ve temel üreticileri (kara üstü ve deniz üstü) için freze ile dikiş ve kaynak hazırlığı; 200mm kalınlığa ulaşan plakalar için 3-Toplu ve 4-Toplu Silindir Makinaları (3-Roll Bending Machines, 4-Rolls Bending Machines); ve tersane endüstrisi için Özel Kaynak Teknolojili Gemi Panel Üretimi (Panel Production) bunlardan bazılarıdır. Bu iş birliğimiz sayesinde inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası olan Graebener® teknolojisi artık Türkiye’de daha da erişilebilir hale geldi. Graebener®, bu alanda dünya çapında tanınmış bir marka olarak, Türk pazarındaki varlığını Habib Makina aracılığıyla daha da güçlendirdi. Habib Makina ile yapılan bu iş birliği, çelik inşaat sektörünün ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir adım olarak kabul edilmelidir. Graebener® ve Habib Makina, Türkiye’deki çelik inşaat sektörünün büyümesine ve gelişmesine katkıda bulunmaya hazır. Bu dev iş birliği, çelik inşaat sektöründe bir devrimin başlangıcı olabilir. Graebener®’in dünya çapındaki başarısının, Türkiye’de de etkisini göstereceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Graebener®’in dünya çapında sunduğu çözümler neler?
Alman devi Graebener® dünya çapındaki pazarlar için özelleştirilmiş çözümler geliştiriyor. Hidroforming ve otomotiv uygulamaları, büyük çapta ve kalınlıklarda boru üretimi, rüzgar kulesi ve temellerinin üretimi (kara üstü ve deniz üstü), basınçlı kap üretimi, gemi yapımı ve hidrojen teknolojisi uygulamaları bunların arasında yer alıyor.

Markanın ürünleri arasında bulunan, Graebener® Frezeli Plaka Kaynak Ağzı Açma Makineleri (Plate Edge Milling Machines), kaynak ağzı açma hazırlığının kesin ve doğru yapılması için en iyi sonuçları sunuyor. Karmaşık dikiş geometrilerini verimli ve düşük maliyetle işleyen Graebener® Frezeli Dairesel Kaynak Ağzı Açma ve Kök Kaldırma Makineleri (Circ Seam Milling Machines) ise 200 mm’ye kadar et kalınlığı için en iyi sonuçların elde edilmesini sağlıyor. Graebener® Boru Kaynak Ağzı Açma Makineleri (Pipe End Beveling Machines) de boru uçlarında gerçekleşen kaynak ağzı açma işlemlerinde, karmaşık dikiş geometrilerini düşük maliyetle gerçekleştiriyor. Firmanın bir diğer ürünü olan Graebener® Frezeli Uzunlamasına Kaynak Ağzı Açma ve Kök Kaldırma Makineleri (Long Seam Milling Machines), yüksek kalitede kaynak dikiş hazırlığı için ideal bir çözüm sunarak, 150 mm’ye kadar frezeleme derinliklerinde maliyeti düşürürken hız ve güvenilirlik sağlıyor.

Graebener® Frezeli Profil Kaynak Ağzı Açma Makineleri (Profile Milling Machines) gemi inşaatı alanında, ampul profilleri, T-profilleri, yassı çelikler ve köşebent çelikleri gibi çeşitli profil şekilleri için uygun maliyetli ve esnek çözümler sunuyor. Graebener® ayrıca Tailor-Welded-Plates® teknolojisi ve Frezeli Plaka Kaynak Ağzı Açma Makineleri (Plate Edge Milling Machines) ile de yeni bir kalite seviyesine ulaşıyor. Avrupa, ABD ve Asya’nın önde gelen tersaneleri yıllardır Graebener®’a güveniyor.

Habib Makina, 43 yıldır çelik plaka ve boru işleme makinalarında tek adres
Tek yetkili distribütörü olarak Alman Graebener® markasının Türkiye’deki gücünü arttıran Habib Makina, kurulduğu 1980 yılından bu yana Avrupa Amerika ve Uzak Doğu menşeili birçok tanınmış markanın distribütörlüğünü gerçekleştiriyor.

Habib Makina olarak, çelik boru kesme ve kaynak ağzı açmada tek adres olduklarını vurgulayan Habib Makina Başkan Vekili Yusuf Habib, “Kurulduğu ilk yıllarda daha çok dahili ticaret ile faaliyet gösteren şirketimiz, sonraki yıllarda ithalat ve temsilcilik konusunda ilerlemiştir. Günümüzde çelik plaka ve boru işlemede uzmanlaşmış ve bu konularda endüstriyel çözümlerde tek adres olmuştur. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında 100’e yakın bayisi ile müşterilerine en iyi ürün ve hizmeti uygun fiyatlara vermeye devam etmektedir.

Değişen müşteri ihtiyaçlarını takip ederek, ürün sunduğumuz proje ve firmalara geniş bir portföyle hizmet vermekteyiz. Müşterilerimizin her ürün için farklı bir tedarikçi arayışında bulunmalarına gerek kalmadan, tek adres üzerinden profesyonel çözümlere ulaşmasını sağlamaktayız. Kuruluşundan bugüne, ana felsefesi, yenilikleri takip etmek ve kaliteli ürünleri uygun fiyata müşterilerine sunmak olan Habib Makina, günümüzün artan rekabet şartlarında teknik destek, satış sonrası servis, hızlı yedek parça tedariği ile rekabette öne geçmek ile kalmayıp sektörüne liderlik etmeye devam etmektedir” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir