Dergimizin Kurucusu Mustafa Bilgiç’i Anarken

Kurucumuz Mustafa Bilgiç’i Vefatının 6. Yıl Dönümünde Saygı, Sevgi ve Özlemle Anıyoruz

Yapı Dünyası dergisinin kurucusu Mustafa Bilgiç’i anarken onun (İMO) İnşaat Mühendisleri Odası Genel Merkez’inde 1958-1988 yılları arasında kesintisiz 30 yıl hizmet verdiği Büro Amirliği süresince, mühendislerin sevdiği, saydığı bir insan olmuştur. Mezun olan yeni mühendisler onu sakin, güler yüzlü, hoşgörülü yüzü ile tanıdı. Daha sonraki yıllarda, İnşaat Mühendisleri Odası’na işi düşen mühendisler onun insan sevgisiyle dolu sıcaklığını tanıdıkça, Mustafa Bilgiç’in temiz ve güzel karakterine yakından tanık oldu.

İMO’daki görevinden emekli olduktan sonra Mustafa Bilgiç, odanın gündemindeki konuların yakın tanığı ve izleyicisi olduğu için bu alanda hizmet vermeyi hedefledi. Önce, yayımlanmakta olan kurumsal bir yayını yönetti.

Nisan 1996 da Yapı Dünyası dergisini çıkarmaya başladı. Yayıncılık ilkesi katılım olan dergi kısa zamanda yurtdışı ve yurtiçindeki üniversitelerin akademik dünyasına kapılarını açtı, gelen yazıları yayımlamayı gündemine aldı. Bu tür yayınların gerektirdiği “hakemli dergi” olma özelliği ile akademik çalışanlara destek verdi. Bu amaçla akademisyenler, mühendisler, mimarlar, teknisyenler ve yapı dünyasının geneline çağrı yapıldı.

Bugün, dünyanın her yerinde artan ve kesintisiz yeniliklerle gelişen yapı dünyasının bu gelişmelerin hızına ayak uydurması için gereken bilgi ve deneyim paylaşımına ihtiyaç artarak sürüyor. Mustafa Bilgiç’in yayın konusunda ortaya koyduğu sektörel ihtiyacı çok önemsiyoruz.

Mustafa Bilgiç 1958 yılından 2017 yılına kadar aktif olarak çalışmalarını sürdürmüştür. 11.12.2017 de vefatına kadar da manevi desteğini esirgememiştir.

Çalışma hayatında dürüst, güvenilir, sevecen, yardımsever kişiliği ile mühendislik camiasına örnek olmuştur. Onu saygı ve sevgiyle anıyoruz.

Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir