Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği İle Bazı Tebliğlerde Değişiklik Yapıldı

22.02.2024 tarihli Resmi Gazete’de “Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile “4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun Kapsamında Denetimi Yürütülen Yapılara Ait Taze Betondan Numune Alınması, Deneylerinin Yapılması, Raporlanması Süreçlerinin İzlenmesi ve Denetlenmesine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” yayımlanmıştır.

Yönetmelik ve Tebliğ değişiklikleri ile;
Bakanlıktan izin belgeli laboratuvarlar kuruluşlarının betonarme yapılarda gerçekleştirecekleri taşıyıcı sisteme ait taze beton, betonarme çeliği ve sertleşmiş beton deneylerine ilişkin hizmet bedeli ile Elektronik Beton İzleme Sisteminde kullanılan etiketlerin yapı müteahhidi tarafından karşılanacağı hüküm altına alınmıştır. Ayrıca Elektronik Beton İzleme Sisteminde kullanılan RFID okuyucu el terminallerinin laboratuvar kuruluşlarınca talep ettikleri kadar alınabilmesine imkan sağlanmıştır.

Kahramanmaraş ilinin Elbistan ve Pazarcık ilçeleri merkezli meydana gelen iki büyük deprem sebebi ile artan konut inşaatının deney taleplerini karşılayabilmek üzere ilde faaliyet gösterebilecek yapı malzemesi laboratuvarı ve zemin laboratuvarı kotasında artışa gidilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir