İlhan Vardar Kimdir?

İlhan Vardar

1959’da Kırklareli’nin ilçesi olan Vize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Vize’de tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde devam etti.

1984 yılında “Astronom” ünvanı ile üniversiteden mezun olduktan sonra üç yıl Suudi Arabistan’da, Kutlutaş firmasının bilgi işlem biriminde çalıştı.

Türkiye’ye döndükten sonra Pamukbank bilgi işlem biriminde görev aldı. Bu dönemde özellikle çevre ve bilim konuları üzerine yerel ve ulusal basında pek çok makalesi yayınlandı. Pamukbank’ın Halkbank’a devrinden sonra emekliliğini isteyip araştırmaya ve yazmaya devam etti.

Üç yıl boyunca Görünüm Gazetesi’ndeki “Akıl Tutulması” isimli köşesinde, farkındalık yaratmak adına beyin rahatsızlıkları (özellikle bipolar) yaşayanların sorunlarını içeren makalelerini yazdı.

Mart 2017 tarihinde “SOS! ÇIĞLIK” kitabı raflarda yerini aldı. Akıl sağlığı konusunda ki araştırmalarına devam ederken, Kasım 2016 tarihinde BAAK (Bursa Amatör Astronomi Kulübü Derneği)’nin kuruluşunda yer aldı. “Hayatta en hakiki murşit ilimdir, fendir” şiarından yola çıkarak bilimsel kültürü yaygınlaştırmak için çocuklara, gençlere yetişkinlere bilimi, astronomiyi sevdirmek ve bilimsel doğruları anlatmak amacıyla dernekle birlikte, belediyeler, bilim merkezleri, bilimsel kuruluşların da desteği ile etkinlikler düzenlemeye devam etmektedir. Halen BAAK’ın Başkanlık görevini sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir