Tahsin Kaya Vefat Etti

Fenerbahçe Eski Başkanı Tahsin Kaya

Kayalar Holding Onursal Başkanı Tahsin Kaya, 9 Mart 2024 tarihinde aramızdan ayrıldı. Cenazesi 11 Mart 2024 Pazartesi günü Fenerbahçe Kulübü Dereağzı Lefter Küçükandonyadis tesislerinde saat 10.00’da düzenlenecek törenin ardından Sakarya Geyve Merkez Camii’inden ikindi namazını müteakip aile kabristanına defnedilecektir.

Ailesine ve Kayalar Holding camiasana başsağlığı dileriz. Allah rahmet eylesin.

Tahsin Kaya Kimdir?
Ünlü iş insanı Tahsin Kaya, 1937 yılında dünyaya geldi. Aslen Rizeli olan Kaya’nın çocukluğu Adapazarı’nda geçti. İlkokul ve ortaokuldan sonra eğitimine devam etmeyen iş insanı, küçük yaşta ticarete atıldı. Tahsin Kaya, dedesinin mesleği olan kerestecilikle birlikte çalışmaya başladı. 1952 yılında birkaç ortakla Adapazarı’nda kereste fabrikası kurdu. Ardından işlerini ilerleten Kaya, 1960 yılında İstanbul’a taşındı. Kerestecilikle ilerledikten kısa bir süre sonra inşaat sektörüne girdi.

Tahsin Kaya, 1986 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanı olarak görev almaya başladı. Kaya’nın başkan olduğu dönemde Fenerbahçe; 1986-1987 sezonunda 5. ve 1987-1988 sezonunda ise 8. olmuştur. Tahsin Kaya’nın başkanlık yaptığı son sezonda Fenerbahçe 103 gol atarak tarihe adını yazdırmış ve şampiyon olmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir