Yurt Dışı Eğitim Fuarı

Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları, Ankara

Öğrencilerin heyecanla beklediği Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları, kalabalık bir katılımla Ankara Sheraton Hotel’de kapılarını açtı. Yirmi yılı aşkın süredir düzenlenen Akare Fuarları, yurt dışında eğitim düşünen öğrencileri ve dünyanın dört bir yanından gelen nitelikli okulları bir araya getirdi. İngiltere, Amerika, Kanada, Danimarka, Romanya, Avustralya ve İtalya gibi 30’dan fazla ülkeden gelen 200’den fazla okul yetkilisi öğrencilerle yüz yüze tanışarak ayrıntılı bilgi alma fırsatı sundu. Gençler, kariyerlerini şekillendirme, kişisel ve profesyonel gelişim, farklı kültürleri keşfetme ve yabancı dil becerilerini geliştirme gibi önemli konularda bilgi edindiler.

24 yıldır yılda iki kez düzenlenen Türkiye’nin en büyük yurt dışı eğitim fuarlarını organize eden Akare Fuarcılık, Ankara’da düzenlediği fuarda öğrencileri ve yurt dışındaki prestijli okulları buluşturdu. Sheraton Hotel’de gerçekleşen fuara gençler tarafından büyük bir ilgi gösterildi. Gençler, uluslararası eğitim fırsatlarını, kariyer hedeflerine ulaşma, kültürel çeşitliliği deneyimleme ve dil becerilerini geliştirme fırsatı olarak değerlendirerek İngiltere, Amerika, Romanya, Danimarka, Kanada, Avustralya, İtalya gibi ülkelerden gelen okul temsilcilerinden bilgi alma fırsatı buldular. Fuar kapsamında dil eğitimi, lise değişim programları, yüksek lisans, work and travel gibi çeşitli eğitim seçenekleri sunuldu. Katılımın ücretsiz olduğu fuarların son durağı 22 Mart Cuma günü İzmir Ege Palas Business Otel’de ziyaretçilerini ağırlayacak.

Gençlerin Eğitim Yolculukları Ele Alındı
Fuarlar özelinde ücretsiz seminerlerde ABD, Macaristan, Kanada, İrlanda gibi ülkelerde nasıl eğitim alabileceklerini öğrenen gençler, aynı zamanda kariyerlerini şekillendirmek için gereken adımları atmaya dair önemli bilgiler edindi. Özellikle FullBright Türkiye; Yurt Dışı Eğitim Bursları Nasıl Alınır? konulu sunumunda, katılımcılara burs başvuru sürecinin nasıl işlediği, başvuru yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda değerli bilgiler verdi. Araştırmacı ve yazar Emre Dalkılıç’ın yönettiği “Nasıl Kazandılar? semineri, sınavlara hazırlanan gençler arasında nasıl kazanacaklarına dair ipuçları verdi. Dalkılıç, son 20 yılın YKS birincileriyle yaptığı detaylı görüşmeler sonucunda elde ettiği verileri sunumlaştırarak, sınav stratejileri ve hazırlık süreçleri hakkında benzersiz bir bakış açısıyla gençlere yol haritası sundu.

Ankara fuarına gösterilen yoğun ilgiyi vurgulayan Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları Yönetici Ortağı Engin Coşar, “Yaptığımız kapsamlı araştırma, Türkiye’deki gençlerin yurt dışında eğitim alma konusundaki büyük ilgisini gözler önüne seriyor. Araştırma sonuçlarına göre gençlerin yüzde 88’i yurt dışında eğitim almayı arzuluyor. Bu tercihin temel motivasyonları ise kariyer hedeflerine ulaşma, kişisel ve profesyonel gelişim, farklı kültürlerle tanışma ve yabancı dil becerilerini geliştirme isteği yatıyor. Bu doğrultuda, Akare Yurt Dışı Eğitim Fuarları olarak gençlerin isteklerini dikkate alarak eğitim görmek istedikleri prestijli üniversiteleri Türkiye’ye getiriyor ve gençlerle buluşturuyoruz. Bu fuarlar, gençlerin uluslararası eğitim hedeflerine ulaşmalarını sağlayan bir platform sunarken, aynı zamanda kariyer planlamalarında ve eğitim tercihlerinde doğru bilgilere erişmelerine olanak tanıyor. Böylelikle, gençlerin gelecekleri için en uygun eğitim ve kariyer yolunu belirlemelerine yardımcı oluyoruz. Sadece fikir vermekle kalmıyor, geleceği şekillendirecek eğitim hayatında çeşitli burslarla da destek olarak öğrencilerin önündeki engelleri aşmalarına yardımcı oluyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir